Connect with us

Nyheter

Sesong preview: Klepp

Published

on

Klepp Elite
Foto: Klepp Elite

Etter to sesonger med bronse- og sølvmedalje i Toppserien ønsker Klepp nå å gå helt til topps. Et trolig svekket LSK Kvinner har ført til at traktorjentene nå har en gyllen mulighet når sesongen sparkes i gang. Det blir derimot ingen enkel oppgave etter at deres trener Ollie Harder, har forlatt laget fra jæren.


Fjorårets sesong

Etter en finfin andreplass i Toppserien i 2018 var det knyttet store forventninger til Klepp i forkant av 2019-sesongen. Med Ollie Harders tydelig identitet og kjente 3-4-3-formasjon. Havana Solaun og Amanda Frisbie kom inn som klare forsterkninger til Klepp-laget som skulle ta opp kampen med LSK Kvinner om serietittelen.

Klepp åpnet også sesongen veldig bra. Syv seiere, én uavgjort og kun to tap var status etter 10 kamper, hvor man blant annet smadret Vålerenga 5-0 som et av sesongens høydepunkt. Dårligere ble det heller ikke etter at man slo LSK Kvinner i LSK-hallen runden, og det kun skilte fire poeng mellom lagene.

Den siste halvdelen av sesongen ble derimot noe tyngre på Klepp Stadion. Seks seiere, fire tap og én uavgjort gjorde at man aldri helt klarte å utfordre LSK Kvinner i kampen om gullet. I tillegg fikk også Vålerenga Damer virkelig fart på sakene og passerte Klepp, som havnet på tredjeplass, seks poeng bak LSK Kvinner.

I Norgesmesterskapet ble det heller ingen stor suksess. Allerede i tredje runde røk man ut mot Avaldsnes etter at man tidligere hadde slått ut Haugar i foregående runde 5-1. Her har Klepp-jentene virkelig noe å revansjere denne sesongen.

Tredjeplass i Toppserien er selvsagt ingen dårlig prestasjon, men det skal også nevnes at LSK Kvinner mistet flere sentrale spillere etter VM den sommeren (Guro Reiten til Chelsea, Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg og Emilie Haavi som ble skadet). Derfor var det en fin mulighet for Klepp som selv har uttalt at de ønsker å gå for gull når sesongen 2020 sparkes i gang. Da venter som nevnt et svekket LSK Kvinner, men trolig et forsterket Vålerenga Damer i kampen om seriegullet.

Mer jubel i vente for Klepp? Foto: Klepp IL

Hva har skjedd hos Klepp siden i fjor?

Siden forrige sesong har det skjedd spesielt én stor endring i forkant av kommende sesongen. Trener Ollie Harder, er nemlig blitt hentet inn som assistenttrener i Sandnes Ulf. I løpet av tre år hos Klepp forvandlet han laget til å bli et stabilt topplag i Toppserien. Inn har hans tidligere assistent i løpet av tre år, Nick Lofthus, kommet. Lofthus får ingen enkel oppgave med å erstatte jobben Harder har gjort i løpet av sin tid som sjef.

På spillerfronten har det ikke vært så mange utskiftninger, men noen har det vært – og sentrale også. Veteranen Gry Tofte Ims har nå lagt opp, i tillegg til at Lena Soleng Hansen og Amanda Frisbie som var trofast i elleveren, nå er utenlandsproffer.

Spillere inn:  Adelaide Gay (North Caroline Courage), Nikki Stanton (Chicago Red Stars), Julia Langåker (Åkra IL), Ingrid Synnøve Nødland (akademi), Ingeborg Skretting (akademi), Mille Aune (Viking), Aleksandra Sikora (Juventus), Isabella Hayes (Amazon Grimstad)

Spillere ut: Gry Tofte Ims (legger opp), Lena Soleng Hansen (IK Uppsala), Amanda Frisbie (Madrid CFF), Madeleine Mellemstrand (lagt opp)

Spillerstall

Spillere: Adelaide Anne Gay, Kristin Rage, Amalie Kolnes – Tuva Hansen, Aleksandra Sikora, Marthine Østenstad, Anette Snørtedal Jensen, Susanne Vistnes – Nicole Stanton, Marie Hella Andresen, Tameka Yallop, Sofie Bjørnsen, Ingrid Synnøve Nødland, Elisabeth Terland, Ingeborg Lye Skretting, Julie Austdal – Matilde Alsaker Rogde, Hege Hansen, Kaja Karlsen, Isabella Hayes.


Trenerteam: Nick Lofthus, Roderick Stoffel van Iwaarden

Forventninger

Klepp sikter også denne sesongen høyt, og etter bronse og sølv de to siste sesongene, er det ingen grunn for å gjøre noe annet. Det er selvsagt noe usikkerhet etter at Ollie Harder har forlatt klubben, men potensiale i dette laget er stort. Det er spesielt store forventninger til det unge stjerneskuddet, Elisabeth Terland (19 år), som fort kan få et ordentlig gjennombrudd denne sesongen. Hun scoret forrige sesong syv mål på 10 kamper i Toppserien, men fikk dessverre mye av sesongen ødelagt grunnet en skade belastningsskade i begge bein. Hun ble også belønnet med plass i A-landslagstroppen da Norge møtte Nord-Irland på SR Bank Arena i Stavanger.

View this post on Instagram

Finaledag -1

A post shared by Elisabeth Terland, 18 (@elisabeth.terland) on

GJENNOMBRUDD: Det er store forventninger til Klepp-spiller Elisabeth Terland denne sesongen.

Treningskamper for Klepp; vinteren 2020

08.02 Klepp – Klæbu G16 5-2
16.02 Klepp – Bryne 2-1
26.02 Røa – Klepp 4-0
20.06 Avaldsnes – Klepp 0-0
27.06 Amazon Grimstad – Klepp 0-2