Connect with us

Nyheter

Sesong Preview: Lyn Fotball

Published

on

Lyn Fotball
Foto: Lyn Fotball

Etter opprykket i 2018 så har Lyn begynt å få etablert seg på toppnivå i Norge. I fjor ble det 10 plass og dermed beholdt man plassen før 2020 sesongen. Forventningene til Lyn vil nok også i år bestå i det å overleve på toppnivå. Men etter to sesonger med erfaring vil Lyn kunne sparke godt i fra seg i år.


Fjorårets sesong

Sist sesong startet trutt for hovedstadslaget. Uavgjort mot Fart, Arna-Bjørnar og Kolbotn ble fasit etter de tre første kampene. Første seier kom to runder senere da Røa ble slått på bortebane. Lyn fikk aldri muligheten til å bygge seg opp en seiersrekke og måtte slite for hvert et poeng. Likevel klarte Ole Johan Aas’ mannskap å plukke poeng jevnt og trutt. Fasit sist sesong ble 4-8-10 og en målforskjell på 23-37. Runa Lillegård ble toppskårer med 10 mål for de rød-hvite.

Norgesmesterskapet ble en kort affære. i 2.runde ble 1. divisjonslaget Amazon Grimstad motstander. Uavgjort etter 90 minutter ble fasit og dermed måtte det ekstraomganger til. Der endte det med tap 2-3 og dermed var eventyret om tur til Telenor Arena over før det egentlig hadde begynt.

Lyn FK
Det gjøres klart for nok en sesong på toppnivå for de fra Oslo vest. Foto: Lyn Fotball

Hva har skjedd hos Lyn Fotball siden i fjor?

Lyn Fotball ble spådd som nedrykkskandidat i fjor med greide igjennom hardt arbeid og tidvis gode prestasjoner å beholde plassen. Spillere som Camilla Huseby og Mimmi Löfwenius har forlatt klubben og de har blitt erstattet med spennende spillere som Julie Jorde og Cathinka Tandberg. Det vil bli spennende å se hvordan Lyn skal klare det tøffe oppsettet denne sesongen har å by på. 12 lager blitt til 10 og derfor vil det bli enda tøffere å klare seg.

Spillere inn: Anna Nerland Aahjem (tilbake etter utlån), Maria Hustad (tilbake fra Medkila etter utlån), Julie Aune Jorde (eget rekruttlag) og Cathinka Tandberg (Stabæk Akademi), Monica Nedgård Isaksen (rekruttlag), Ingrid Bakke (comeback), Kristin Haugstad (Amazon Grimstad), Christina Osnes-Ringen, Kirvil Odden Sundsfjord (Røa).

Spillere ut: Ebba Lund Andersen (Grei), Noor Eckhoff (Kolbotn), Vilde Hasund (Sandviken), Camilla Huseby (Djurgården), Linn Huseby (Røa), Maria Hustad (Hønefoss), Mimmi Löfwenius (på lån til LSK Kvinner i grunnspillet), Margaux Batt Lægreid (Stabæk) og Maren Hagfors Thoresen (Stabæk)

Spillerstall

Spillere: Karen Sneve, Mari Refnsnes Hasselknippe, Kirvil Odden – Trine Skjelstad Jense, Christina Osnes-Ringen, Joanna Bækkelund, Emilie Bølviken, Sofie Mykkeltveit Tunes, Emilie Raaum Closs, Iselin Sandnes Olsen – Hedda Myhre Foslie, Julie Aune Jorde, Camilla Linberg, Anna Palm, Cathinka Tandberg, Ingrid Bakke, Emma Godø, Selma Hernes – Kristin Haugstad, Runa Lillegård, Jenny Røsholm Olsen, Anna Aahjem, Monica Isaksen, Una Roaldseth Søyland.


Trenerteam: Ole Johan Aas, Oddbjørn Sinland, Joaquin de Dominicis, Nils Martin Corneliussen og Trine Mollan

Forventninger

Forventningene vil nok i år være preget av det samme som i fjor. Med sin pågangsmot og sitt gode trenerapparat ha fine utsikter for å bli værende på toppnivå også neste sesong. Det vil nok bli satt enda mer press på Karen Oline Sneve denne sesongen. U-landslagsspilleren vil bli en enormt viktig brikke i Lyns drøm om å få spille toppfotball også neste sesong. Det vil nok også være et stort ønske om å nå lengre i Norgesmesterskapet denne sesongen. Tapet for Amazon Grimstad i fjor ble nok en nedtur man ønsker å unngå denne sesongen.

Karen Oline Sneve får også i år en viktig rolle for Lyn

Treningskamper for Lyn Fotball; Vinteren 2020

25.01 Lyn – Mallbackens IF 2-4
01.02 Lyn – Lyn G15 2-3
08.02 Lyn – Røa 2-6
14.02 Lyn – Kolbotn 2-1
26.02 Lyn – Avaldsnes 1-2
07.03 Lyn – Fart 7-0
13.06 Lyn – Vålerenga 1-1
20.06 Lyn – Rosenborg 0-2
27.06 Lyn – LSK Kvinner 0-3