Connect with us

Nyheter

Sesong preview: Vålerenga

Published

on

Foto: Vålerenga Fotball

Andreplass forrige sesong, fire poeng bak LSK Kvinner. Nå skal virkelig Vålerenga Damer gå for seriegull når Toppserien 2020 starter. Det har signeringene deres bæret preg av denne vinteren i jakten på gull.


Fjorårets sesong

Fjorårets sesong var en sesong der et hardtsatsende Vålerenga Damer endelig skulle lykkes. Etter at 2018-sesongen kan sies å ha vært mislykket, var definitivt 2019-sesongen langt bedre for Oslo-laget. Gode signeringer ble gjort: Natasha Dowie og Ajara Njoya ble hentet inn og leverte virkelig varene for hovedstadslaget. Etter en noe treg start og et stygt 0-5-tap mot Klepp, tok Vålerenga virkelig seg opp i løpet av høsten og endte på en meget solid andreplass, fire poeng bak LSK Kvinner.

Det var heller ikke kun i Toppserien man skulle lykkes. Vålerenga leverte også varene i Norgesmesterskapet og tok seg helt til finalen hvor man møtte LSK Kvinner. Raufoss, Fortuna Ålesund, Avaldsnes og Arna-Bjørnar ble slått på veien dit, men i finalen ble LSK Kvinner for sterke. Vålerenga tapte hele 1-5.

Andreplass i serien og NM-sølv var heller ikke det eneste man kunne glede seg over i 2019-sesongen. Vålerenga Damer fikk virkelig seg en historisk opplevelse da Manchester United var på besøk i juli 2019. Vålerenga smadret de engelske kvinnene hele 4-1 foran 7124 tilskuere på Intility Arena i det som ble beskrevet som en fantastisk opplevelse av Vålerenga-keeper den gang, Guro Pettersen.

Hva har skjedd hos Vålerenga siden i fjor?

Etter suksessen forrige sesong er det store forventninger til hva VIF-jentene kan finne på denne sesongen. Signeringene av blant annet Kolbotn-kapteinen Sigrid Heien Hansen, Synne Jensen og at Isabell Herlovsen har returnert, viser hvilke ambisjoner dette laget har: å ta gull.

At Isabell Herlovsen skulle returnere til klubben igjen var det derimot få som hadde trodd for ett år siden. Den gangen truet Herlovsen med å legge opp dersom hun ikke fikk forlate klubben grunnet en konflikt med trener Monica Knudsen. Konflikten har de nå lagt bak seg og Herlovsen kommer inn som en klar forsterkning etter å ha scoret åtte mål på 17 kamper for Kolbotn forrige sesong. Det skal sies at Monica Knudsen ikke lenger er lagets trener. Hun har gått over i en ny rolle som utviklingssjef i klubben.

Inn har danske Jack Majgaard Jensen kommet som deres nye trener. Dansken har en bred erfaring og har blant annet ledet det svenske topplaget Rosengård til ett seriegull, to cuptriumfer og én kvartfinale i Champions League. Han har også vært innom Landskrona, Lunds BK og Malmö FFs akademi på herresiden, samt Lyngby i Danmark.

Spillere inn: Sigrid Heien Hansen (Kolbotn), Synne Jensen (Røa), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Ina Skaug (Røa), Catherine Bott (Vittsjö), Jalen Tompkins (Colorado Boulder), Ingibjörg Sigurdardóttir (Djurgården), Janni Thomsen (Aarhus)

Spillere ut: Stine Reinås (Stabæk), Maren Hauge (Stabæk, utlån gjort permanent), Ingrid Søndenå (Stabæk), Guro Pettersen (Piteå IF), Christina Despina Larsen Tsikalakis (Grei), Synne Sofie Christiansen (Kolbotn)

RETUR: Landslagsspiss Isabell Herlovsen har denne vinteren gjort en noe overraskende retur til Vålerenga. FOTO: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån

Spillerstall

Spillere: Hannah Seabert, Jalen Tompkins – Catherine Bott, Andrine Tomter, Maruschka Waldus, Ingibjörg Sigurdarsdottir, Tina Dalsgård Konradsen, Stine Balligsager Pedersen – Janni Thomsen, Sigrid Heien Hansen, Sherida Spitse, Mia Huse, Emilie Libakken Østerås, Dejana Stefanovic, Ina Skaug – Ajara Njoya, Isabell Herlovsen, Synne Sofie Kinden Jensen, Celin Bizet Ildhusøy, Marie Dølvik Markussen, Rikke Marie Madsen.


Trenerteam: Jack Majgaard Jensen, Raymond Mikkelsen, Ken Eilif Nilsen, Stian Tjærnås Dahl

Forventninger

Forventningene til dette laget denne sesongen vil være enda høyere nå enn tidligere. Etter en god forrige sesong og et svekket LSK Kvinner, er det ingen grunn til at dette laget ikke skal kunne kjempe om en tittel. Med solide signeringer som blant annet Synne Jensen og Sigrid Heien Hansen, er det ingen tvil om hvilke ambisjoner som er satt på Intility. Dette laget kan vinne gull, og dette laget skal gå for gull. Om de kan få LSK Kvinner ned fra tronen allerede denne sesongen gjenstår å se.

Synne Jensen har pakket bagen og reist til VIF før denne sesongen

Treningskamper for Vålerenga; vinteren 2020

24.01 Øvrevoll Hosle – Vålerenga 0-5
26.01 Vålerenga – Kolbotn 0-0 (2-4 etter straffer)
31.01 Vålerenga – Kopparbergs/Göteborg FC 0-2
08.02 Fortuna Hjørring – Vålerenga 1-1
15.02 Stabæk – Vålerenga 1-0
20.02 Kvik Halden G16 – Vålerenga 0-1
27.02 Sandviken – Vålerenga 3-0
07.03 Vålerenga – Amazon Grimstad 3-0
13.06 Lyn – Vålerenga 1-1
23.06 Vålerenga – Kolbotn 4-1
27.06 Vålerenga – Røa 4-0

Vålerenga serieåpner borte mot Sandviken lørdag 4. juli