Connect with us

Intervjuer

– Vi drømmer om slike øyeblikk

Published

on

Ingrid Moe Wold
Foto: CFF Madrid

Ingrid Moe Wold har vært en bauta i forsvaret til LSK Kvinner i en årrekke, men i januar meldte hun, noe overraskende, overgang til den spanske klubben Madrid CFF. Vi har tatt en prat med den tidligere LSK-kapteinen for å høre hvordan det har gått den første måneden. 


– Det har vært en spennende og innholdsrik første måned i Madrid CFF. Det er mye som er nytt og veldig annerledes her, men det var jo også det jeg var ute etter med å dra hit. Jeg trives veldig godt, men kommunikasjonen er nok det som er mest utfordrende. Det er veldig få som snakker noe særlig engelsk, så det går stort sett i spansk både på og utenfor banen.

Jeg lærer meg litt spansk på egenhånd og Madrid CFF har leid inn en spansklærer. Forhåpentligvis kan jeg snakke litt spansk etterhvert. I mellomtiden lærer de meg noen spanske uttrykk, og de lærer litt engelsk av meg. Det er en veldig fin gjeng med mange hyggelige mennesker i og rundt klubben, forteller Moe Wold om den første måneden i Spania.

Overgangen til Madrid CFF og Spania

Det var heller ingen selvfølge at Moe Wold skulle ende opp i Madrid CFF. Hun var kaptein i LSK Kvinner og hadde spilt godt over 250 kamper for klubben i løpet av 10 år.
– Det var egentlig veldig tilfeldig. De har vært utrolig uheldig med å få mange skader den første halvdelen av sesongen, så de trengte en høyreback. Madrid CFF hadde sett meg i diverse kamper og tok kontakt med agenten min. Jeg har alltid likt spansk fotball, så da muligheten dukket opp måtte jeg bare hoppe i det!

På spørsmål om Toppserien kontra Spania, sier Moe Wold at hun er overrasket over intensiteten i den spanske kvinnefotballen. Hun hadde forventet mer fokus på ballbesittende fotball der nede.

“Egentlig synes jeg det er veldig vanskelig å sammenligne, men først og fremst er det veldig mange gode offensive kvaliteter hos enkeltspillere her.”

Ingrid Moe Wold

– Egentlig synes jeg det er veldig vanskelig å sammenligne, men først og fremst er det veldig mange gode offensive kvaliteter hos enkeltspillere her. De er ikke redde for å utfordre og prøve på nye ting. Jeg synes intensiteten er noe høyere generelt, og det er kanskje det som overrasket meg mest; at det er mange lag som spiller veldig direkte. Jeg hadde sett for meg en del mer posession, men her går det fort både den ene og andre veien! Ellers opplever jeg at det nok er noe mer smartness og mer fokus på den defensive strukturen i Norge.

Ingrid Moe Wold i aksjon for Madrid CFF
Ingrid i aksjon for Madrid CFF

Ny streik for Madrid CFF og de spanske lagene?

Dette året var også et år som skulle være et slags gjennombrudd for spansk kvinnefotball med ny tv-avtale og storsatsing. Allikevel har det vært en del kontroverser i løpet av sesongen, noe som blant annet førte til spillerstreik tidligere i sesongen. Den spanske fotballpresidenten, Luis Rubiales, sa tidligere denne uken at de hadde akseptert avtalen fra Mediapro og fra kvinnefotballforeningen, ACFF. Allikevel uten kjennskap til hvorfor den enda ikke er signert.
– Jeg har ikke merket noe til dette ennå. Men det går rykter om at avtalen som skulle signeres ikke er i orden ennå og at det kan bli ny streik allerede til helgen, sier Moe Wold på spørsmål om hun har hørt noe rundt dette.

Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det også har vært flere positive hendelser det siste året. Spesielt det store høydepunktet, da over 60 000 tilskuere møtte opp på Metropolitano i Madrid for å se Atlético Madrid mot Barcelona.
– Nå er ikke så høye tilskuertall normalen her nede heller, men det er ekstremt kult at enkeltkamper har så mye interesse! Tribunekulturen her nede er også veldig annerledes enn i Norge. Folk er veldig engasjert, roper, piper og prøver å påvirke dommeravgjørelser hele tiden. Vi har hatt mellom 500-1000 på våre kamper, og det har vært veldig bra liv!

Caroline Graham Hansen er en annen norsk kvinne som nå opplever stor suksess i Spania. Graham Hansen vant nylig sitt første trofé denne helgen, da Barcelona smadret Real Sociedad i finalen og vant Supercopa de España. Graham Hansen har vært helt sentral for Barcelona denne sesongen. De er nå på strak vei mot seriegull etter at Atlético Madrid har vunnet de siste tre årene.

Barcelona i en egen klasse

– Barcelona ser ut til å være helt suverene og i en egen klasse her nede. De vant Supercopa i helgen med 10-1 over Real Sociedad, et lag som jeg synes var veldig solide når vi møtte dem tidligere i år. Jeg har jo selv spilt mot Barcelona i Champions League med LSK, og fikk virkelig sett hvor lista kan ligge. Nå har de også forsterket seg med blant andre Caro siden den gang, og de ser enda bedre ut i år.. Jeg både håper og tror at de kan gå helt til topps i CL. Det blir spennende å se hvordan de gjør det mot de beste lagene i Europa i år, sier Moe Wold om mulighetene til Barcelona mot de beste i Champions League.

Moe Wold og Madrid CFF vs Graham og FC Barcelona

Om kun noen få uker får vi det første møtet i Spania mellom Moe Wold og Hansen når Barcelona tar i mot Madrid CFF, 1. mars. Det er en test og et møte Moe Wold ser frem til. Men hun innrømmer at det vil bli tøft mot de suverene serielederne.
– Det blir først og fremst veldig artig. Det er jo i disse kampene man virkelig får testet seg, da man møter noen av verdens beste spillere. Det blir selvfølgelig en veldig hard og tøff kamp for vår del. Det blir spennende å se hvordan vi som lag klarer å prestere mot dem. Man er nødt for å prestere på sitt aller beste hvis man skal ha noe utpå der å gjøre. Det er jo litt ekstra gøy og motiverende!

Møtet med Caroline Graham Hansen og Barcelona blir siste kamp før neste landslagssamling med landslaget. Et lag vi ble stolte over i VM i 2019 – og som vil bli husket i lang tid fra våre landslagsjenter.
– Det var ekstremt kult å se hvor mange som for eksempel tok turen til Kontraskjæret for å se kampene våre under. Vi jentene fikk videoer på SoMe, hvor vi fikk se en helt fantastisk stemning! I tillegg merket vi jo fra alle kanter at interessen var stor. Jeg personlig har aldri opplevd maken hittil i min karriere. Det var en stor motivasjon og ga oss en skikkelig boost nede i mesterskapet. For vår del føler vi at VM og de prestasjonene vi hadde der har vært med på å øke interessen for landslaget. Det viste seg med over 10.000 på Brann Stadion i privatlandskampen mot England. Det var en helt fantastisk atmosfære og et utrolig bra arrangement. Det er slike øyeblikk vi alle drømmer om å få oppleve oftere og oftere!

Mål for 2020

– Hva ønsker du deg for 2020? 

“Jeg ønsker at flere trenere, foreldre eller andre støttespillere og voksenpersoner skal bidra til, og legge til rette for, at unge fotballglade jenter og gutter får muligheten til å skaffe seg fine og gode forbilder som kan motivere dem i årene som kommer.

Ingrid Moe wold

– Jeg ønsker at flere trenere, foreldre eller andre støttespillere og voksenpersoner skal bidra. Bidra til å legge til rette for, at unge fotballglade jenter og gutter får muligheten til å skaffe seg fine og gode forbilder som kan motivere dem i årene som kommer. Dra på kamp for å støtte laget ditt. Slik vil du kunne komme tettere på spillerne, oppleve tilhørighet og få motivasjon og inspirasjon! Det er veldig stas og motiverende for oss proffer å vite at man kan være forbilder for unge jenter og gutter.

Vi i Norske Fotballkvinner ønsker å være med på denne utviklingen. Samt gi våre fotballjenter den oppmerksomheten de fortjener utenlands, men også her i Norge. Vi ønsker å takke Ingrid for at hun ønsket å stille opp for oss og være vår start-person i dette prosjektet.
– Jeg synes alle tiltak som gjøres for å øke interessen og fremme idretten vår er gull verdt! Jeg håper og tror den vil få masse oppmerksomhet i tiden fremover, avslutter Moe Wold med.