Connect with us

Nyheter

Donerer bort lønn til corona-utsatte: – ønsker å hjelpe de med en usikker framtid

Published

on

Flere kvinnelige fotballspillere hiver seg nå på initiativet og velger å donere deler av lønna si til de hardest rammede av Coronaviruset.


Klubber må permittere spillere, ansatte må sies opp og Coronaviruset som nå herjer rundt om i hele Europa, fører til en rekke utfordringer i samfunnet. Nå velger en rekke kvinnelige fotballspillere å støtte de rammede ved å donere bort 10% av sin egen lønn.

Wolfsburg-proffen Ingrid Syrstad Engen (til høyre) sammen med landslagsvenninne og Barcelona-proff Caroline Graham Hansen, Heidi Ellingsen fra LSK Kvinner og Vålerenga-duoen Andrine Tomter og Marie Dølvik velger nå å donere bort 10% av sin lønn til de som er hardest rammet av dette viruset og denne krisen.

“Med alt som skjer med COVID-19 har jeg spurt klubben min om å donere 10% av min lønn for å hjelpe mennesker som virkelig trenger økonomisk støtte denne tiden. Ideen var utviklet sammen med andre spillere – og vi håper det kan bli brukt for å hjelpe noen som har blitt påvirket av denne pandemien. Forhåpentligvis vil flere spillere bli involvert og ta tak – å gi tilbake til lokalsamfunnet som støtter oss og heier på oss”, er meldingen på Instagram fra de involverte spillerne.

– Jeg føler meg privilegert som lever godt av fotball, og da føler jeg ekstra på å bidra med noe for de som går en usikker framtid i møte på grunn av denne situasjonen. Vi håper også at vi kan gjøre potten større ved at flere henger seg på, sier Syrstad Engen til Norske Fotballkvinner.


Continue Reading