Connect with us

Nyheter

Vårin Ness: mine opplevelser i Italia

Published

on

Vårin Ness er en av våre tre utenlandsproffer som til daglig spiller i Italia – hun for Empoli Ladies. Hun har den siste tiden vært midt oppe i Corona-kaoset i Italia. Hun forteller nå sin historie til oss i Norske Fotballkvinner.


Dette har vært en veldig spesiell periode for alle oss i Empoli Ladies. Det var ikke mye snakk om utsettelse av trening og kamp, før vi plutselig fikk vite at returkampen mot Juventus i Coppa Italia var utsatt på grunn av at Piemonte var en av regionene som var i rød sone. Det var ikke mange som var veldig urolige da det ikke var påvist smitte i Empoli og Toscana enda, men det var noen på laget som begynte å bli urolige. Det var naturligvis et samtaleemne i garderoben. To dager etter at kampen ble avlyst hadde vi heldigvis fotballferie i ti dager. Der reiste de fleste hjem og noen på laget reiste på landslagssamling. I løpet av fotballferien fikk vi beskjed om at kampene var utsatt til hvert fall 3. april, men at treningene ville fortsette som normalt.

“For min del var jeg glad for at de avlyste da man vil unngå smitte, men jeg var også litt oppgitt da jeg kunne ha blitt værende hjemme om jeg hadde fått disse meldingene et par timer før, og jeg kunne ha blitt igjen i Oslo. “

Vårin Ness

Flere av oss internasjonale reise tilbake til Italia mandag 9. mars for å rekke treningen som vi skulle ha mandag. Da jeg landet i Pisa fikk jeg melding om at all trening var avlyst frem til neste mandag. Dette var fordi mange av italienerne på laget var bekymret for å bli smittet og dermed kunne smitte familiemedlem.. For min del var jeg glad for at de avlyste da man vil unngå smitte, men jeg var også litt oppgitt da jeg kunne ha blitt værende hjemme om jeg hadde fått disse meldingene et par timer før, og jeg kunne ha blitt igjen i Oslo.

Etter noen dager i Italia valgte alle oss internasjonale på laget å reise hjem da det var usikkert når treningene ville starte opp igjen. Det var også snakk om å stenge flyplasser.

ITALIA-PROFF: Her er Vårin Ness i aksjon under et oppgjør mot Roma for Empoli.

Helsa er viktigst. Bli hjemme!

Jeg har aldri vært bekymret når jeg har vært i Italia i denne perioden siden jeg har hatt god informasjon om situasjonen. Akkurat nå er situasjonen i Italia usikker. Vi vet ikke når eller om vi i det hele tatt får fullføre sesongen. Det er så klart trist at alt ble satt på vent og alt er usikkert, men det viktigste er helsa. Det vi kan gjøre nå er å oppfordre alle til å bli hjemme. Det er trist å høre om situasjonen i Italia med så mange smittet og så mange dødsfall. Men ut i fra oppdateringene fra lagvenninner står italienerne sammen.

Hegerberg om situasjonen i Italia: – Jeg fikk beskjed om ikke å komme tilbake


Continue Reading