Connect with us

Nyheter

Sesong preview: RBK Kvinner

Published

on

RBK Kvinner
Foto: RBK Kvinner

Etter 103 år som Trondheims-Ørn var det klart for et navneskifte i Trondheim. Drømmen om å spille i svart og hvit har alle jente-fotballtalentene i Trøndelag hatt i alle de år. 13. Februar ble det klart.


Fjorårets sesong

Det ble en middels sesong for den gamle storheten forrige sesong. En 7. plass i serien og bedre prestasjoner på bortebane enn hjemmebane ble fasit etter 22 kamper. Ikke før i runde 7 ble det seier. Da ble Lyn slått 0-3 i Oslo. Det så lenge tøft ut med tanke på å overleve på toppnivå men en meget sterk sluttspurt ga fire seire på de siste fem kampene. Noe som sikret billetten til Toppserien 2020.

I Norgesmesterskapet ble det derimot en langt bedre opplevelse. Toppserielagene går automatisk inn i 2. runde og her ble Herd slått 0-7. I 3. runde var det Fløya som var motstander. Laget fra Tromsø ga Ørn en tøff kamp hvor det ble en knepen 3-2 seier til trønderne. I kvartfinalen ble Sandviken slått 4-2 på imponerende vis. I Semifinalen ble LSK Kvinner for sterke å slo Trondheims-Ørn 0-2 i Trondheim. Klubben bør likevel se tilbake på en flott gjennomføring av NM 2019.

Som Svart-Hvit skal jentene fra Trondheim prøve å sette farge på Toppserien 2020 Foto: RBK Kvinner

Hva har skjedd hos RBK Kvinner siden i fjor?

De siste sesongene har RBK Kvinner blitt sett på som en middelhavsfarer. Denne sesongen er det derimot forhøyet håp. Interessen rundt klubben har økt betraktelig og det er mange som har rettet synet mot Koteng Arena denne sesongen. Det største må sies å være signeringene av Kristine Minde og Lisa-Marie Utland som både er landslagsspillere og har gjort det meget bra i utlandet over flere år. To spillere som virkelig kan heve dette laget. Ellers er det interessant med det tettere samarbeidet med trønderklubben KIL/Hemne. Det blir spennende å se hvordan jentene står rustet til en tøff batalje.

Spillere inn: Birthe Christiansen (Byåsen), Karoline Nagelhus Hernes (Byåsen) og Celine Nergård (Fløya), Kristine Minde (Wolfsburg), Mari Kristine Vik (Tiller), Emilie Lein (akademi), Lisa-Marie Utland (Reading), Julie Blakstad (Fart)

Spillere ut: Julie Adserø(lagt opp), Andrea Sivertsen Broholm (på lån til KIL/Hemne), Ane Eggen (KIL/Hemne), Dina Hellebust Hegerberg (KIL/Hemne), Malin Sunde(Sandviken) og Jenny Østerås (KIL/Hemne)

Spillerstall

Spillere: Birthe Emilie Christiansen, Kristine Nøstmo, Rugile Rulyte – Mali Linneås Næss, Ina Lundereng Vårhus, Maria Olsvik, Solfrid Vaagan Hofset, Marita Olsen – Cesilie Andreassen, Elin Sørum, Rakel Engesvik, Siw Døvle, Laura Gashi, Emilie Bragstad, Emilie Joramo, Kristine Minde, Julie Blakstad – Elen Melhus, Marit Clausen, Maiken Bakke, Siri Berg-Johansen, Sara Kanutte-Sørensen Fornes, Karoline Nagelhus Hernes, Lisa-Marie Utland.

Trenerteam: Steinar Lien, Paul Helge Sagøy, Elias Koppen og Gunnvor Halmøy

Forventninger

Forventningene i år er nok større enn de har vært på flere år. Presset ved å spille under navnet Rosenborg vil alltid være tilstede. Med en relativt ung spillertropp og en spillersugen gjeng vil RBK Kvinner ha stor mulighet for å ta noen steg i riktig retning denne sesongen. Marit Clausen kom tilbake til fotballen igjen etter et langt avbrekk. Det tok ikke lang tid før spissen fikk vist seg fra sin beste side. Denne sesongen vil det være enda mer press på den tidligere U-landslagspilleren. Er det dog en spiller som tåler det presset i Trondheim så er det nevnte Clausen. Forventningene til RBK Kvinner vokser hurtigere enn noen gang og det vil bli enormt spennende å se om trønderlaget kan være med å prege Toppserien enda mer i år enn tidligere.

View this post on Instagram

…💭⚽️

A post shared by Marit Clausen (@maritclausen) on

Marit Clausen var viktig i fjor – blir hun enda viktigere i år?

Treningskamper for RBK Kvinner; Vinteren 2020

13.02: RBK Kvinner – KIL/Hemne 2-1
19.02: RBK Kvinner – Ranheim G16 1-5
24.02: RBK Kvinner – Sandviken 0-1
27.02: RBK Kvinner – Arna-Bjørnar 0-0
07.03: RBK Kvinner – KIL/Hemne 2-2
20.06: Lyn – RBK Kvinner 0-2
27.06: Stabæk – RBK Kvinner 2-0