Connect with us

Intervjuer

Cordner: – Jeg har funnet meg godt til rette i Sandviken

Published

on

Foto: Privat

Etter en litt trøblete karriere med mange klubbskifter ser det endelig ut til at Kennya Cordner har funnet seg til rette. I 2018 flyttet hun til Norge for å spille for Sandviken, og i løpet av sine to sesonger i Norge har hun tidvis herjet med forsvarsspillerne i Toppserien. Vi har tatt en prat med fjorårets toppscorer.

Kennya Cordner har vært innom utallige klubber, og spilt i land som Sverige, Australia, USA og Paraguay. Før 2018-sesongen valgte hun å ta turen til Norge for å spille for Sandviken. I løpet av sine hittil to år i norsk fotball har hun vist seg for å være en skikkelig målscorer med 25 mål på 45 kamper, med fjorårssesongen som et absolutt høydepunkt. Hennes 17 mål var nok til å sikre toppscorertittelen og hjalp Sandviken til en meget solid 4. plass i Toppserien.

Denne sesongen håper hun på mer suksess for seg selv og Sandviken, men for å oppnå dette må det jobbes hardt. Cordner elsker å score mål, noe hun fikk gjøre mye av forrige sesong. Samtidig mener hun at man må tro på seg selv og fortsette å prøve hele tiden. Inspirasjon henter hun fra spilleren mange mener er tidenes beste fotballspiller, den argentinske ballmagikeren, Lionel Messi.

Egentrening, hardt arbeid og Lionel Messi

La oss starte med å snakke litt om deg selv. Hvem er Kennya Cordner og hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg vil beskrive meg selv som en ydmyk spiller. Jeg elsker å score mål og jobbe hardt for å mestre det jeg skal gjøre på banen. Jeg har troen på alt jeg gjør og selv om jeg gjør feil fortsetter jeg å prøve siden ingen er perfekte.

Hva ligger bak suksessen din? Hvordan trente du i barndommen for å bli så god?

– Når jeg ikke hadde noen som ville være med meg, måtte jeg gjøre det for meg selv og på egenhånd. Jeg føler at man gjør sitt beste arbeid når ingen ser på, så egentrening er hovedgrunnen for min suksess i dag.

Har du noen forbilder? Hvordan har de påvirket og inspirert deg som menneske og fotballspiller?

– Lionel Messi er en av mine forbilder fordi jeg elsker måten han spiller fotball på. Han er en veldig ydmyk person og han prioriterer laget over seg selv, og det er en sånn type spiller jeg er. Han er også en familieperson slik som meg, og det er hans enkle måter å gjøre og håndtere ting på som minner meg om meg selv.

Rasisme: – Folk ser på deg annerledes

Rasisme har vært et veldig aktuelt tema i verden den siste tiden etter drapet på George Floyd. Black Lives Matter-kampanjen har vært sterk globalt, og det har blitt gjennomført markeringer på stadioner rundt om i verden av spillere, trenere og støtteapparat.

Hva er dine tanker rundt rasisme i fotball og verden generelt?

– På et tidspunkt kom dette til å bli et aktuelt tema. Det er vanskelig å være en farget person fordi folk ser på deg annerledes, og man får aldri fullstendig respekt.

Har du opplevd noen tilfeller av rasisme i Norge som du vil fortelle om?

-Nei! Jeg har heldigvis aldri opplevd rasisme i Norge.

Om Sandviken

Cordner går nå inn i sin tredje sesong som Sandviken-spiller etter overgangen fra paraguayansk fotball før 2018-sesongen. I hennes første sesong i norsk fotball ble det akseptable 8 mål på 21 kamper, mens forrige sesong viste hun seg virkelig frem som en målscorer av rang med 17 mål på 24 kamper, noe som var nok til å sikre toppscorertittelen foran daværende Røa-spiller Synne Jensen. Man kan dermed trygt si at Cordners opphold i Norge har vært suksessfullt så langt, noe hun selv håper fortsetter i 2020-sesongen.

Hvordan vil du oppsummere dine to første år i Norge og Sandviken?

– Etter å ha vært skadet i to måneder og gått glipp av fem kamper i den første sesongen, visste jeg at jeg måtte gjøre opp for det i 2019, noe jeg gjorde. Jeg fortsatte å jobbe hardt hver dag for å oppnå det jeg gjorde. Det var en dedikasjon til min avdøde tante.

Hva med denne sesongen; hva er ditt og Sandviken sitt mål?

– For min egen del handler det om å fortsette og jobbe hardt og score mål for laget mitt. For Sandvikens del må vi fortsette å være en enhet og jobbe hardt sammen og havne blant medaljeplassene denne sesongen.

Du har spilt i mange forskjellige klubber i løpet av karrieren din. Føler du at du har funnet deg til rette i Sandviken og Norge?

Ja, jeg har spilt i mange forskjellige land, men jeg må si at Norge har vært den lengste perioden i fotballkarrieren min. Det er også grunnen til at jeg fortsatt er her og spiller for Sandviken. Når man finner sin plass og et miljø man elsker å spille i, vil man tilpasse seg det samfunnet ganske fort. Det gjorde jeg, så jeg har funnet meg til rette.

– Hvordan er fasilitetene hos Sandviken kontra tidligere klubber du har vært i?

-Mesteparten av klubbene jeg har spilt for har hatt gode fasiliteter, men de største forskjellene med Sandviken er at det alltid er rent, og alltid klart til treninger og kamper.

Norsk fotball: – Stor forskjell

Hvordan var overgangen til norsk fotball?

– Overgangen var ganske annerledes fra det jeg har vært vant til, men som den personen jeg er tok det ikke lang tid før jeg klarte å tilpasse meg til det.

– Hva er dine tanker rundt spillestilen i Norge? Er det noen store forskjeller fra for eksempel USA?

– Sammenlignet med USA og de andre landene jeg har spilt i, er det stor forskjell. I Norge har man den tøffheten og stor tilstedeværelse, og noen ganger veldig direkte, mens andre steder har man tøffheten og en del mer muligheter i kampen, men i løpet av de to årene jeg har vært her har jeg sett endringer.

Kvinnefotballens utvikling: – Vi må involvere de mindre heldige med store drømmer

Kvinnefotballen har i løpet av de siste årene økt i popularitet både i Norge og verdensbefolkningen. Fjorårets VM hadde høye seertall, over 10 000 tok turen til Brann Stadion for å se Norge mot England i september, og klubber som Rosenborg (tidligere Trondheims-Ørn) og Manchester United har opprettet kvinnelag. I tillegg øker satsingen på kvinnefotballen i flere land, men i Cordners hjemland, Trinidad og Tobago er det ikke slik. Hun håper likevel at den gode utviklingen fortsetter, men påpeker også at mer kan bli gjort for å utvikle kvinnefotballen.

Hvordan er satsingen på damefotball i hjemlandet ditt?

-Det har alltid vært en kamp i mitt land når det gjelder kvinnefotball. Vi fikk aldri de tingene vi trengte for å bli gode nok til å spille på de øverste nivåene.

Hva tenker du om utviklingen av kvinnefotballen i Norge og internasjonalt?

– Jeg synes at mye mer kan bli gjort for å utvikle kvinnefotballen. Ikke bare i Norge, men i hele verden. Vi må klare å involvere de mindre heldige med store drømmer før det er for sent for dem.

Fremtiden

Cordner fyller 32 år i løpet av 2020. Hun har nå kommet til en fase av karrieren der hun muligens kan få en siste mulighet i en stor europeisk liga. Selv er hun usikker på hva fremtiden vil bringe.

Ønsker du å avslutte karrieren i Norge eller en annen plass?

-Jeg vet ikke hva fremtiden bringer for meg, så det er vanskelig å svare på nå.