Connect with us

Toppserien

Season Preview: Røa Dynamite Girls

Published

on

Røa Dynamite
Foto: Røa Dynamite

Etter en rekordlang sesongoppkjøring er fjorårets 6.plass glemt for Røa. Blikket rettet mot en ny sesong med evigunge Geir Nordby bak spakene. Håpet foran den nye sesongen vil være å forbedre tabellposisjonen i det som kan se ut til å bli den jevneste ligaen på mange år.


Fjorårets sesong

En litt trøblete start ga en utfordrende sesong for laget fra Oslo. Jevne kamper endte ofte med å bite i det sure eple. Den store spilleren forrige sesong; Synne Sofie Jensen som skåret 16 mål og var svært delaktig i Røas prestasjoner fremover har byttet beite og spiller denne sesongen for VIF. En middelmådig sesong kan vel knapt være mer betegnende etter en sesong som endte med 7 seire, 8 uavgjorte og 7 tap samt en målforskjell på 40-35.

I cupen ble Nanset slått 0-5 i andre runde. 3-0 mot Medkila i tredje runde ga Røya muligheten mot Arna-Bjørnar i kvartfinalen, der ble det et surt 1-0 tap på hjemmebane.

Foto: Røa Dynamite

Hva har skjedd hos Røa siden i fjor?

Oslolaget har vært aktiv på overgangsmarkedet. Synne Jensen og Ina Skaug har skiftet til VIF mens LSK Kvinner har hentet ikke mindre enn 4 spillere. Guro Pedersen, Julie Støstad, Synnøve Hafnor og Justine Vanhaevermaet har gått til fugla. Motsatt vei har den eminente stopperen Sarah Suphellen kommet. Linn Huseby kommer fra Lyn mens Hanna Terry er hentet fra Limhamn Bunkeflo.

Spillere inn: Mathilde Hauge Harviken (Fart), Linn Huseby (Lyn), Oline Brekke Fuglem (Kongsvinger), Sarah Suphellen (LSK Kvinner) og Hanna Terry (Limhamn Bunkeflo)

Spillere ut: Synnøve Hafnor (LSK Kvinner), Maria Hiim (Pause), Synne Jensen (VIF), Guro Bell Pedersen (LSK Kvinner), Ina Skaug (VIF), Julie Støstad (LSK Kvinner), Kirvil Odden Sundsfjord (Terminert kontrakt, nå Lyn) og Justine Vanhaevermaet (LSK Kvinner)

Spillerstall

Spillere: Kamilla Aabel, Julia Arnesen, Vilde Gullhaug Birkeli, Birgitte Bjørlykhaug, Anya de Courcy, Tuva Leschbrandt Espås, Vilde Fjelldal, Oline Brekke Fuglem, Frida Dybvig Haugen, Rebecka Wanvik Holum, Linn Huseby, Katrine Winnem Jørgensen, Ingrid Kvernvolden, Frida Berg Lyshoel, Synne Masdal, Linn-Mari Nilsen, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, Ragne Hagen Svastuen og Hanna Terry

Trenerteam: Geir Nordby (hovedtrener), Lars-Erik Samuelsen (assistent/keepertrener), Fredrik Sæland (toppspillerutvikler), Torvald Berthelsen (fysisk trener) og Tuva Bilov-Olsen (fysioterapeut)

Forventninger

Forventningene til Røa vil alltid være tilstede. Etter en svært god preseason med 7-0-1 så har Geir Nordbys jenter virkelig levert. Spesielt 4-0 resultatet mot Klepp viser litt av styrken Røa innehar. Sarah Suphellen vil være en stor forsterkning på stopperplass mens det flere spennende spillere som vil vise seg fram. Tapet av Synne Jensen kan få en stor betydning og det blir spennende å se hvor mye det vil bety. Målet må være å kjempe om plass på øvre halvdel av tabellen men det kan bli vanskelig i en serie som blir spådd å bli rekordjevn.

Kan vilde fjelldal fylle skoene etter Synne Jensen?

Treningskamper for Røa; Vinteren 2020

24.01: Røa – Kolbotn 1-0
26.01: Røa – Øvrevoll Hosle 2-0
31.01: Røa – Stabæk 2-0
08.02: Røa – Lyn 6-2
18.02: Røa – Hønefoss 7-0
26.02: Røa – Klepp 4-0
20.06: Røa – Kolbotn 2-1
27.06: Røa – VIF 0-4