Connect with us

Nyheter

2020 var en stor suksess, men nå venter flere utfordringer for Avaldsnes

Avaldsnes tok en sterk og noe uventet bronse i Toppserien forrige sesong, men har nå mistet en rekke nøkkelspillere. Kan de overraske igjen?

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Det må de i så fall klare uten sine to mestscorende spiller fra i fjor, Elise Thorsnes og Rasheedat Ajibade, som begge har forlatt klubben og stod for 15 av Avaldsnes sine 31 scoringer i Toppserien.

I tillegg til den sterke tredjeplassen i serien, tok Avaldsnes seg helt til semifinalen i cupen der det ble bråstopp mot Vålerenga med 0-4 på Intility.

Spørsmålet denne sesongen blir om bredden i en svært ung tropp er god nok til at Avaldsnes nok en gang kan konkurrere med de beste lagene i Toppserien gjennom en hel sesong.

Andrea Norheim og Olaug Tvedten vil helt sikkert bli viktige med sin kvalitet og rutine tross deres unge alder – mens kaptein Robyn Decker og Victoria Esson også vil spille en stor rolle. Men for øyeblikket er det stor usikkerhet rundt laget – samtidig som det er liten tvil om hvilken kvalitet som finnes i denne troppen om den holder seg skadefri.

To av deres nøkkelspillere, Anna Jøsendal og Hanna Dahl, er også på skadelisten og ventet å være ute fortsatt en liten stund til.

Les også: Oddas landslagsjuvel: Anna Jøsendal

Overganger

Flere viktige spillere har forlatt Avaldsnes etter fjorårets bronseplass, deriblant Elise Thorsnes og Ylinn Tennebø som har dratt til Vålerenga. Inn har blant andre 15 år gamle Cille Nilsen, som er Toppseriens yngste spiller med proffkontrakt, kommet.

Overganger inn: Cille Nilsen (Stord), Rebecka Holum (Røa), Jenny Røsholm Olsen (Lyn), Sara Pavlovic (ZFK Spartak Subotica), Karina Sævik (Wolfsburg) og Federica di Criscio (Napoli).

Overganger ut: Rasheedat Ajibade (Atlético Madrid), Elise Thorsnes (Vålerenga), Ylinn Tennebø (Vålerenga), Clare Polkinhorne (Brisbane Roar), Julia Molin (Glasgow City), Maria Min Xiu Sørenes (Medkila) og Marthe Enlid (Pink Bari), Federica di Criscio (ukjent), Katrina Gorry (ukjent), Holmfridur Magnusdottir (ukjent) og Oda Eide Arnesen (på utlån til Amazon Grimstad).

Spillertropp

Keepere: Victoria Esson og Synne Danielsen.
Forsvarsspillere: Selma Løvås, Kaja Olsen, Nathalie Utvik, Robyn Decker og Hanna Dahl.
Midtbanespillere: Olaug Tvedten, Sara Pavlovic, Irene Dirdal, Cille Nilsen, Anna Ferkingstad, Trine Øritzland, Anita Langåker Underhaug og Malin Kathrine Rasmussen.
Angrepsspillere: Jenny Røsholm Olsen, Rebecka Holum, Andrea Norheim, Anna Jøsendal, Sandra Østenstad, Giovanna de Oliveira, Karina Sævik og Viktoria Sørensen.

Lagkaptein: Robyn Decker.
Hovedtrener: Thomas Dahle.
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Elise Thorsnes (8)

Treningskampene

24.04: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 0-1
01.05: Avaldsnes – Sandviken 2-3
05.05: Avaldsnes – Åsane 2-2
08.05: Avaldsnes – Klepp 3-0
15.05: Arna-Bjørnar – Avaldsnes 1-0

Les også: Den uredde 17-åringen

Olaug Tvedten om sesongen

Forrige sesong ble en stor opptur for Olaug Tvedten på fotballbanen. Ikke nok med at hun var med på å ta bronse med Avaldsnes, ble hun også kalt opp til landslagssamling for aller første gang. Hun innser at denne sesongen kan bli tøff, men håper likevel at Avaldsnes kan overraske nok en gang.

– Hvordan synes du oppkjøringen har vært i år, Olaug?

– Den har vært litt spesiell og ikke helt optimal for oss. Vi har vært permitterte, hatt mange skader og det er spillere som ikke har fått komme inn i landet (Sara Pavlovic og Giovanna de Oliveira). Det har vært tungt i perioder, men så ble det en opptur da vi fikk spille treningskamper og etter hvert fikk inn de to fra utlandet også. Vi har trent godt, men det har vært en tynn tropp med mye ungt.

– Hvordan husker du perioden da dere var permitterte?

– Det var ganske tungt, litt vanskelig å motivere seg for å dra på banen og trene på egen hånd og finne øvelser selv. Men vi møttes så mange vi kunne på banen og gjorde det vi kunne innenfor reglementet. Vi fikk trent godt, og jeg føler jeg er i god form nå, men det var litt tungt.

– Har dere blitt preget av denne perioden på noe vis?

– Det er vanskelig å si, men det hadde selvfølgelig vært bedre om vi ikke hadde den pausen. Men det har gått seg til, og vi har trent godt. Treningskampene har også bare sett bedre og bedre ut.

– Hvordan har denne oppkjøringen vært sammenlignet med tidligere år?

– Vi har ikke hatt La Manga og så mye sosialt utenom fotballen, men vi har fått trent så og si hele tiden, med unntak av da vi var permitterte. I fjor var det to måneder uten trening etter at det hadde vært normalt, før vi begynte på igjen. Så det er nesten bedre i år… Men treningene har vært like.

– Jeg skulle ønske at vi fikk en tur til varmere strøk, men det har faktisk vært veldig fint vær på Karmøy.

Olaug Tvedten får en enda viktigere rolle denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

– Hvordan ser du på troppen deres denne sesongen?

– Vi er en litt tynn tropp, så vi har måttet fylle på med rekruttspillere. Det har ikke vært en så stor og solid tropp som tidligere. Vi har manglet de to fra utlandet, Anna Jøsendal og Hanna Dahl, som er fire kjempeviktige spillere for oss. Vi har vært altfor få A-lagsspillere på trening. Det blir veldig ungt, og de spillerne på A-laget er også unge – vi har Selma Løvås og Irene Dirdal som er 17 år, og Kaja Olsen som er 16.

– Hva tenker du om de spillerne dere har mistet?

– Vi hadde et håp om å beholde fleste, men det gjorde vi ikke. Vi mistet mange gode spillere – to gode spillere, Ylinn Tennebø og Elise Thorsnes, til Vålerenga og Rasheedat Ajibade til Atlético Madrid. Clare Polkinhorne som også var sykt solid, mens Louise Högrell dro til Sverige. Katrina Gorry skulle egentlig komme tilbake, men ble gravid. Vi mistet veldig mange…

– Og hva tenker du om spillerne som har kommet inn?

– Det er veldig gode spillere, men Jenny Røsholm Olsen har en kneskade som gjør at hun ikke kan spille så mye hun vil. Hun kan egentlig bare spille til kneet sier stopp, og det er ikke helt optimalt. Rebecka Holum er en kjempegod spiller, det samme er Cille Nilsen, men hun er fortsatt veldig, veldig ung. Hun går på ungdomsskolen og har ett år igjen der. Men hun kommer til å bli eksktremt god og er det allerede. men du å ha litt kaoper i beina og erfaring. HUn hr vært veldig god i treningskampene, det er gode spillere vi har fått inn. Sara kjenner jeg ikke til, men Gio er veldig god og vi vet hun er god, men sliter også med en kneskade og ikke kan trene så mye. Det er ikke optimalt for oss. Men så lenge hun hjelper til med målpoeng er det fint.

– Hva kan dere ta med dere fra fjorårssesongen?

– Samholdet vi hadde følte jeg fikk oss gjennom sesongen og gjorde at vi endte på en tredjeplass som ikke var forventet. Hvis vi klarer å ta det med oss det i år og stå sammen i det gjennom hele sesongen, kan det ta oss langt.

– Hvilken spiller bør man se opp for i år?

– Irene Dirdal. Jeg har veldig troen på at hun kan vise seg frem i år. Hun er en spiller som ikke er så veldig kjent enda i Toppserien – en veldig ung og lovende spiller jeg synes har tatt store steg fra i fjor. Hun blir sikkert en veldig viktig spiller for oss – og kommer til å spille mye. Hun tror jeg kommer til å få vist seg litt fram.

– Hvordan ønsker dere å fremstå på banen?

– Presspillet vårt er noe vi fokuserer mye på som vi håper å vinne en del på i år også. Vi vil spille mest mulig langs bakken også. Vi har mange gode tekniske spillere, så kanskje vi kan bli enda bedre på det i år.

– Hva tror du om deres muligheter i år?

– Jeg vet da søren. Vi hadde veldig store forhåpninger og mål før vi startet oppkjøringen. Jeg hadde veldig store forventninger før sesongen. Så ble det ikke helt den troppen vi så for oss. De hentet ikke så mange spillere som vi hadde sett for oss. Det er så ungt, det er vanskelig å si og vi trenger flere rutinerte spillere enn vi har. Men jeg tenker at alt kan skje og at vi får gjøre det beste ut av det. Vi får se hvor gode de som kommer inn er. Når vi også får inn de skadde spillerne, har vi en god startellever. Men vi sliter litt med ung benk. Jeg ser ikke for meg at vi skal havne topp tre eller noe sånt. Vi må bare ta kamp for kamp. Vi er veldig sårbare.

– Til slutt, hvor ender Avaldsnes denne sesongen?

– Vi får sikte på øvre halvdel, men det er helt umulig å si.

Avaldsnes serieåpner mot Vålerenga på Intility 22 mai klokken 17:00.