Connect with us

Nyheter

Eventyrsesongen skal følges opp i Trondheim

Kristine Minde, Lisa-Marie Karlseng Utland, Celine Nergård og Julie Blakstad ble alle hentet inn før 2020-sesongen, men få hadde sett for seg hva som var i vente i Trondheim.

Published

on

I en historisk jevn sesong i toppen av Toppserien gikk Rosenborg ubeseiret gjennom hele sesongen og endte opp på sølvplass – kun bak Vålerenga på målforskjell.

Marit Clausen var i fyr og flamme fra start og bøttet inn scoringer for trønderne som overrasket alle i den historiske debutsesongen som Rosenborg Kvinner. Til slutt endte Clausen opp på ni scoringer, men nå må Rosenborg klare seg uten sin toppscorer fra forrige sesong i 2021.

Clausen har tatt turen til Kolbotn, og dermed tyder mye på at landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland blir å se på spissplass denne sesongen etter å ha vært henvist til høyrevingen forrige sesong.

I tillegg må trønderne klare seg uten landslagsspiller og venstreback Kristine Minde som er ute med graviditet. Elen Melhus og Maiken Bakke er på vei tilbake fra korsbåndsskade, Karoline Hernes har røket korsbåndet og Celine Nergård sliter med en skade i leggen. Også venstreback Marita Olsen er for øyeblikket ute med skade.

Ellers er troppen mer eller mindre den samme, og i år skal også Rosenborg teste seg internasjonalt når Champions League-kvalifisering venter til høsten. Så er spørsmålet: Kan Rosenborg gjenskape fjoråret og kanskje gjøre det enda bedre?

Treningskampene har i hvert fall vitnet om et lag med selvtillit, og et lag som blir å regne med i toppen også denne sesongen. Regjerende seriemester Vålerenga og tittelutfordrer LSK Kvinner har begge blitt slått – og Rosenborg har all mulig grunn til å ta med seg mye selvtillit inn mot seriestarten mot Stabæk kommende lørdag.

Les også: Tvil og frustrasjon har blitt til glede og optimisme for Rosenborg-spissen

Overganger

Vinteren og våren har for det meste dreiet seg om kontraktsforlengelser i Trondheim. Cesilie Andreassen, Ina Lundereng Vårhus, Elin Sørum og Julie Blakstad er alle blant spillerne som har satt pennen på papiret og forlenget med trønderne.

Overganger inn: Matilde Alsaker Rogde (Klepp), Kristine Leine (Reading), Synne Brønstad (Steinkjer) og Sarah Dyrehage (Thy-Thisted Q)

Overganger ut: Rakel Engesvik (Sandviken), Marit Clausen (Kolbotn), Birthe Christiansen (lagt opp) , Siri Oline Berg-Johansen (Kil/Hemne) og Mari Kristine Vik (Kil/Hemne, utlån)

Spillertropp

Keepere: Kristine Nøstmo og Rugile Rulyte.
Forsvarsspillere: Mali Lilleås Næss, Ina Lundereng Vårhus, Kristine Leine, Emilie Bragstad, Solfrid Vaagan Hofset, Marita Olsen, Maria Olsvik og Kristine Minde.
Midtbanespillere: Emilie Joramo, Siw Døvle, Elin Sørum, Cesilie Andreassen, Sarah Dyrehauge, og Julie Blakstad.
Angrepsspillere: Matilde Alsaker Rogde, Lisa-Marie Karlseng Utland, Sara Kanutte Fornes, Maiken Bakke, Elen Melhus, Karoline Nagelhus Hernes, Synne Brønstad og Celine Nergård.

Lagkaptein: Mali Lilleås Næss
Hovedtrener: Steinar Lein
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Marit Clausen (9)

Les også: Emilie Joramo kåret til årets unge spiller

Treningskampene

17.04: Rosenborg – Kil/Hemne 4-1
23.04: Rosenborg – Kil/Hemne 4-0
01.05: LSK Kvinner – Rosenborg 1-3
05.05: Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-2
15:05: Vålerenga – Rosenborg 0-1

Ina Vårhus om sesongen

Les også: Årets

– Hvordan har deres sesongoppkjøring vært?

– Den har vært bra. Vi har fått trent sammen og jobbet godt. Etter at vi endelig fikk en dato for seriestart har det vært veldig fint. Veldig lang, men sånn er det.

– Hva tar dere med fra fjorårssesongen?

– Vi tar med oss selvtillit, men vi er en sulten gjeng og er ikke fornøyde nå. Vi vil ha mer.

– Allerede denne sesongen?

– Ja

Ina Vårhus (t.v.) håper på gull sammen med Cesilie Andreassen denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

– Hvordan skal dere få til det?

– Vi må fortsette å jobbe på den måten vi gjør og dyrke spillet som kjennetegner oss. Vi må ta det et knepp videre og være kyniske og plukke med oss poeng i alle kampene. Vi må stole på at spillet vårt tar oss dit vi ønsker.

– Kvalitet i alle ledd

– Dere skal også spille Champions League i år, kanskje også på Lerkendal, hvordan blir det?

– Det er en gulrot, det blir veldig artig å prøve seg der og møte andre lag og se hvor lista ligger.

– Det hadde vært fint. Det kan vel fort være at vi skal spille på Lerkendal snart. Vi får vel oppleve det, tipper jeg. Det ville ha vært stort. Jeg håper det vil være publikum til stede som gjør opplevelsen enda større.

– Dere har ikke gjort så mange forandringer fra i fjor – hva tenker du om troppen?

– Vi har kvalitet i alle ledd, synes jeg. Hvis vi klarer å unngå skader, er denne gjengen mer enn bra nok. Matilde (Alsaker Rogde) har kommet inn, det er et bra tilskudd. Hun passer inn i spillestilen, så det er spennende.

– Hvem skal vi se opp for denne sesongen i Rosenborg?

– Det er vel fort Julie Blakstad. Det er veldig mange gode individuelle spillere her, men jeg tipper rett og slett at Blakstad blir artig å følge. Vi satser på at det blir god fotball fra hele laget.

– Hvilke følelse sitter igjen du med etter treningskampene?

– Det har vært en god bekreftelse på at vi er på vei dit vi skal. Man kan si mye om treningskamper, men vi har i hvert fall spilt på en måte som vi ønsker å fremstå. Vi ser at det hjelper det vi trener på hver dag – og at vi får det ut i kamp. Så gjelder det å ha det toppnivået stadig oftere.

– Hvor ender Rosenborg denne sesongen på tabellen?

– Vi får se, men ambisjonen vår er å gjøre det bedre enn i fjor.

Les om resten av lagene i Toppserien her: