Connect with us

Nyheter

Høyere målproduksjon blir en nøkkel for Arna-Bjørnar i 2021

Arna-Bjørnar unngikk kvalifiseringsplass på tross av svak målproduksjon forrige sesong. Kan de ta nye steg under ny hovedtrener?

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Med kun 13 mål på 18 kamper forrige sesong for bergenserne, er det liten tvil om at målproduksjonen fremover er noe som må forbedres fra forrige sesong da Arna-Bjørnar endte sesongen på 8. plass.

I cupen ble det stopp på Karmøy etter et knepent 0-1-tap mot Avaldsnes.

Før kommende sesong har fjorårets hovedtrener Remi Natvik blitt assistenttrener for Åsanes herrelag, og blitt erstattet av Øyvind Nordtveit. Lagkaptein og forsvarsbauta Helene Gloppen har også forlatt klubben. Mer ansvar vil dermed hvile på juvelen Thea Bjelde sine skuldre, som i fjor ble kalt opp til sin første landslagssamling. Arna-Bjørnar håper nok at Bjelde skal ta ytterligere steg i 2021 og være spilleren som leder de til en god sesong i Toppserien.

Fjorårssesongens toppscorer, Meryll Abrahamsen, blir også en nøkkelspiller for Arna-Bjørnar, men vil forhåpentligvis denne sesongen få mer hjelp med målproduksjonen fra de offensive forsterkningene som har blitt hentet inn.

Troppen er ikke den største i Toppserien, men den består av en solid stamme kombinert med spennende, unge spillere og noen rutinerte spillere. Spillerne som var med forrige sesong har også fått mer spilletid og erfaring på toppnivå.

Les også: 2020 var en stor suksess, men nå venter flere utfordringer for Avaldsnes

Overganger

Det største tapet for Arna-Bjørnar forut denne sesongen er uten tvil fjorårets kaptein, Helene Gloppen. De har derimot klart å beholde sentrale spillere som Thea Bjelde og Meryll Abrahamsen – og stammen i laget er fortsatt intakt. Inn har spennende angrepsspillere som Milena Kokosz og Miljane Ivanovic kommet, samt rutine i form av Mia Jalkerud og Gudbjörg Gunnarsdóttir.

Overganger inn: Milena Kokosz (Åsane), Kamilla Abel (Røa), Miljana Ivanovic (ukjent), Mia Jalkerud (Djurgården), Gudbjörg Gunnarsdóttir (Djurgården), Marte Bjelde Hjelmhaug (Sandviken) og Madeleine Veivåg (Sandviken).

Overganger ut: Teagan Micah (Melbourne City, nå Sandviken), Pia Rijsdijk (Napoli), Åsne Takle Eide (ukjent), Kristin Risnes (studier), Marije Brummel (ukjent), Kristina Erman (ASD Calcio Pomigliano), Ingvild Villa (tilbake til Åsane etter lån), Helene Gloppen (ukjent), Katarina Dybvik Sunde (Åsane).

Spillertropp

Keepere: Moa Edrud, Gudbjörg Gunnarsdóttir og Andrea Kvamme
Forsvarsspillere: Kamilla Aabel, Emelie Lövgren, Tora Ose, Marte Bjelde Hjelmhaug, Vida Dypevåg Tveit og Tanja Myrseth.
Midtbanespillere: Thea Bjelde, Meryll Abrahamsen, Ingrid Lovise Jåstad, Marija Aleksic, Madeleine Veivåg og Martine Humlestøl Midtbø.
Angrepsspillere: Madelen Koldal Holme, Linnéa Solvoll Laupstad, Mia Jalkerud, Miljana Ivanovic og Milena Kokosz.

Lagkaptein: Thea Bjelde
Hovedtrener: Øyvind Nordtveit
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Meryll Abrahamsen (5)

Treningskampene

24.04: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 0-1
29.04: Arna-Bjørnar – Åsane: 1-0
01.05: Klepp – Arna-Bjørnar: 1-2
05.05: Arna-Bjørnar – Rosenborg 0-2
08.05: Sandviken – Arna-Bjørnar 6-0
15:05: Arna-Bjørnar – Avaldsnes 1-0

Meryll Abrahamsen om sesongen

Meryll Abrahamsen endte opp som toppscorer med fem mål for Arna-Bjørnar i 2020, som bare scoret 13 mål i løpet av sesongen. Til tross for en litt trøblete oppkjøring med koronasmitte, er hun nå klar for en ny sesong i Toppserien der hun håper at vi får se et mer angrepsvillig og aggressivt Arna-Bjørnar-lag under Øyvind Nordtveit, lagets nye trener.

Hvordan har oppkjøringen vært for dere?

– For min del startet det litt … jeg fikk jo påvist korona i november. Da vi skulle starte oppkjøringen viste det seg at jeg fortsatt hadde korona. Det forklarer en del om hvorfor jeg ikke har fått trent slik det har vært, og jeg var ikke tilbake i full trening før i februar. Ellers synes jeg at vi har fått mye ut av det, egentlig. Vi har vært et av lagene som har fått lov til å trene hele tiden, mens lag i Oslo ikke har hatt lov.

– Vi har hatt to uker med fem kamper, det har vært veldig brutalt på både godt og vondt. Jeg synes vi gjorde en bra figur i de første kampene. Så fikk vi matche oss mot topplagene, der det viste seg at vi ikke er helt der vi ønsker å være oss. Vi fikk oss en lærepenge mot Sandviken.

Hva har dere fokusert på i oppkjøringen til denne sesongen?

– Kontringer, press og det å spille oss ut bakfra. Vi ønsker å spille oss ut bakfra for å kunne bygge oss opp samtidig som å angripe ganske kjapt. Men det er jo egentlig å kontre, og jeg ser at vi fortsatt har en del å jobbe med.

Hvordan ser du på troppen deres denne sesongen?

– Troppen vår virker spennende i forhold til i fjor fordi det nå er en del spillere som kommer med erfaring og som har fått spilt litt mer i fjor som kommer inn med litt rutine. Marija Aleksic skadet seg mot Sandviken og har røket korsbåndet. Det er selvfølgelig kjipt… Som sagt var det brutalt å spille fem kamper på to uker. Det var mye rufs, og vi har ikke en så bred tropp som vi skulle ønske. Vi ser at Sandviken-troppen er mye større og bredere. Vi må bare ta det vi har. Jeg gleder meg til å se hva vi kan få til.

Meryll Abrahamsen håper på flere scoringer i 2021. Foto: Alexander Larsen

Hva tenker du om de spillerne som har kommet inn?

– Jeg synes de har bidratt veldig bra, først og fremst i det offensive og jeg håper at de som har kommet inn kan skape litt mer målpoeng for oss i forhold til det vi gjorde i fjor. Jeg vil kanskje si at i år har vi et bedre angrepslag. Det er flere som kan skape ubalanse og gjøre ting på egen hånd. Det er kanskje noe Arna-Bjørnar har manglet, den skarpheten på siste tredjedel.

Dere scoret færrest mål forrige sesong (13). Hva har dere gjort for å forbedre antall scoringer?

– Jeg spilte spiss i fjor, og det som er annerledes nå er at jeg føler at vi har flere angrepsspillere som vil være med fremover, være skarpe på siste tredjedel, skape ting på egen hånd, skyte mer og skape kombinasjoner. Det tror jeg er bedre enn i fjor. Også det å skape mer trøkk på motstanderens banehalvdel og på siste tredjedel. Det har vært veldig positivt for meg å se at det er mange som vil fremover.

– Men hva tenker du om de spillerne dere har mistet?

– Det største tapet har vært Helene Gloppen. Hun var en bauta på midtstopperplass, og jeg skulle ønske vi fortsatt hadde henne. Men hun kommer forhåpentligvis tilbake. Bortsett fra det synes jeg ikke vi har hatt så store tap fordi det har kommet inn nye som har gjort et veldig bra inntrykk. Så jeg ser veldig positivt på dette året.

Hva var positivt forrige sesong som dere tar med dere inn i den kommende sesongen?

– Det som var positivt i fjor var kanskje det at vi scoret i avgjørende øyeblikk og i sluttminuttene. Men det som også er positivt er det å kunne beholde stammen vi har. Vi har fortsatt midtstopperplassen, keeperplassen og midtbanespillere, vi har den stammen som spilte i fjor. Det er en grunnmur slik at vi ikke trenger å starte helt på nytt.

– Hva må dere forbedre fra forrige sesong?

– Først og fremst sette de sjansene vi har. Det er ikke ofte man får mange sjanser, og når vi får dem må vi ta vare på dem og sette de. Det er kanskje noe som ikke har bikket vår vei, at de store sjansene vi får har vi ikke klart å sette i mål. Og det er noe som har gjort at vi har fått uavgjort eller tapt kamper.

Hvordan ønsker dere å fremstå på banen?

– Vi er et spillende og ballbesittende lag som ønsker å angripe kjapt. Også vil vi være gode på gjenvinninger. Vi vil komme raskest frem til motstanderens mål. Vi er jo underdogs i forhold til topplagene og da ønsker vi å vise at Arna-Bjørnar trøkker til i duellene og er et ungt, spillende lag.

Hvilken spiller bør vi se opp for kommende sesong?

– Vi ser frem til å se de to nye spissene og hva de kan få til. Dessverre har de vært litt ute med skade, så det er litt kjipt at de ikke har fått sett hele troppen spille sammen. Ellers gleder jeg meg til å se Thea Bjelde være enda bedre i år. Det blir spennende.

Har du lest denne saken om Thea Bjelde?

– Øyvind Nordtveit har kommet inn som ny trener. Er det noe som er annerledes?

– Nei, ikke så mye annerledes. Begge har samme filosofi; det å ønske og spille ball, være aggressiv og samtidig ha et tempo i spillet. Vi har fokusert en del på kontringer og gjenvinninger. Han sa at vi manglet litt trøkk i fjor, så i år ønsket han å se mer trøkk i spillerne og at vi er tøffere.

Hvor ender Arna-Bjørnar på tabellen denne sesongen?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg har ikke så lyst til å si det fordi jeg ønsker å være en liten underdog så får vi heller se hvor vi ender. Hvert fall ikke på bunnen. Vi håper selvfølgelig å gjøre det bedre enn i fjor. Det kan ikke bli verre. Jeg gleder meg til å komme i gang med Toppserien også får vi se hvor vi havner til slutt.

Arna-Bjørnar serieåpner borte mot Klepp 22 mai klokken 13:00.