Connect with us

Nyheter

I fjor ble LSKs Toppserie-dominans brutt – nå skal det revansjeres

Etter seks strake gull i Toppserien med dominans fra 2014 til 2019, ble det en skuffende 5. plass for LSK Kvinner i 2020. Allerede i år håper de å være tilbake i toppen.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Seriepremieren startet med 1-1 og uavgjort borte mot Rosenborg, etterfulgt av fem strake seire, deriblant mot Sandviken på hjemmebane i den andre serierunden. LSK Kvinner så ut til fortsatt å være LSK Kvinner, men så begynte det å bli tøffere for laget fra Romerike.

I løpet av de neste fem kampene ble det tre tap mot Avaldsnes, Vålerenga og Rosenborg, og plutselig var Hege Riises jenter på etterskudd. Bedre ble det heller ikke da det endte med et overraskende 0-1-tap mot Arna-Bjørnar i 14. serierunde.

Da det også endte med 1-3-tap i LSK-hallen mot Avaldsnes i den påfølgende serierunden, var på mange måter gulldrømmen borte for laget som de siste årene hadde dominert på toppen av norsk kvinnefotball.

I den siste serierunden ble det 0-1 hjemme mot Lyn, og LSK Kvinner ble passert av Sandviken uten at det hadde noen stor betydning. Det hadde imidlertid den neste uken der LSK skulle møte Minsk i Champions League 16-delsfinalen og Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal.

Minsk ble passert med et nødskrik på hjemmebane etter at Ida Norstrøm reddet avansementet på overtid og hindret hviterussisk utlikning. Men i cupfinalen ble det tap mot fjorårets seriemester etter ekstraomganger, og etter all suksessen de siste årene, var det en langt tyngre sesong i fjor for LSK – som riktignok fikk teste seg mot topp internasjonal motstand da Wolfsburg var motstander i åttedelsfinalen av Champions League (0-4 sammenlagt).

Overganger

Før denne sesongen har de aller fleste blitt værende i troppen. Heidi Ellingsen har dratt til utlandet og Linköping, men ellers er det stort sett den samme gjengen som var i klubben forrige sesong. Mimmi Löfwenius Veum har signert permanent etter å ha gjort en god figur i fjor på lån fra Lyn, og årets spiller hos Norske Fotballkvinner forrige sesong, også fra Lyn – Camilla Linberg – har signert for klubben.

Overganger inn: Mimmi Löwfenius Veum (Lyn) og Camilla Linberg (Lyn).

Overganger ut: Tonje Pedersen (tilbake til Kolbotn etter lån), Cathrine Dekkerhus (lagt opp), Thale Listerud (Grei), Heidi Ellingsen (Linköping), Mille Kristin Dale (Grei, lån gjort permanent), Nora Marie Egenes (utlån til Grei) og Idun Kristine Jørgensen (utlån til Fart).

Spillertropp

Keepere: Ida Norstrøm og Thiril Erichsen
Forsvarsspillere: Karly Røstbakken, Ina Gausdal, Emilie Marie Aanes Woldvik, Cathrine Dahlström, Malin Johnsen Brenn, Mia Authen og Casandra Lüthcke.
Midtbanespillere: Nora Eide Lie, Mille Ivi Christensen, Isabell Bachor og Justine Vanhaevermaet.
Angrepsspillere: Emilie Bosshard Haavi, Mimmi Löwfenius Veum, Camilla Linberg, Andrea Wilmann, Thea Kyvåg, Sophie Román Haug og Emilie Nautnes.

Lagkaptein: Emilie Bosshard Haavi.
Hovedtrener: Knut Slatleim.
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Sophie Román Haug (8).

Treningskampene

07.02: Stabæk – LSK Kvinner 1-2
13.02: LSK Kvinner – Kolbotn 5-0
17.02: LSK Kvinner – Lyn 5-0
20.02: LSK Kvinner – Lyn 5-2
01.05: LSK Kvinner – Rosenborg 1-3
08.05: Vålerenga – LSK Kvinner 1-1
15.05: LSK Kvinner – Kolbotn 1-0

Emilie Woldvik om sesongen

Hvordan har oppkjøringen vært for deres del?

Det har vært en ganske spesiell oppkjøring. På mange måter har den vært veldig lang, men samtidig har den siste delen vært ganske kort før seriestart. Vi var veldig heldige som fikk spille Champions League og at vi fikk lov til å ha treningskamper før den delen, og dra på tur sammen der vi hadde det sosialt. Den delen av oppkjøringen var veldig bra. Men da vi kom tilbake og plutselig ikke fikk lov å trene på flere uker og heller ikke ha kontakttrening, var det veldig kjipt.

Har perioden uten kontakttrening påvirket deres sesongforberedelser?

– Det er helt klart ikke optimalt å ikke få trene med kontakt og heller ikke trene sammen. Jeg føler likevel at vi har gjort det beste ut av det. Folk har tatt det på alvor og hatt mye egentrening, så vi skal være klare når seriestarten går.

– Hva har dere jobbet med under oppkjøringen?

Det har vært veldig mye fokus på det offensive. I fjor kom vi til veldig mange sjanser, men klarte ikke å alltid omsette det i mål. I år har det derfor vært mye fokus på den siste tredjedelen og det å omsette sjansene våre til scoringer. Det kommer til å bli utrolig viktig om vi skal henge med i toppen.

Hvordan ser troppen deres ut før sesongen?

– Vi har jo kanskje ikke den største troppen, men samtidig har vi veldig mange gode kvalitetsspillere i alle ledd. I tillegg har det kommet opp en del unge talenter, blant andre Mille (Ivi Christensen). Vi har en del rutinerte som er en stamme, og veldig mange unge spillere som kommer til å ta steg i år.

Hva kan du si om de spillerne som har kommet inn?

– Mimmi (Löwfenius) har vi god kjennskap til siden hun har vært en del av laget før. Det var veldig godt å få henne tilbake igjen. Litt kjipt at hun har vært ute med skade, men når hun kommer tilbake for fullt, kommer det til å bli utrolig bra. Også har vi fått inn Camilla Linberg som bidrar med det lille ekstra. Hun er veldig god foran mål, kan score selv, sette opp andre og har det vi trenger for å bli et bedre lag. Det er et veldig bra tilskudd til laget.

Hvilke forventninger har dere til Camilla Linberg, spilleren Norske Fotballkvinner kåret til årets spiller i fjor?

– Jeg håper at hun fortsetter der hun slapp i fjor. Det ser veldig bra ut på trening. Hun er utrolig god med ballen, også handler det om å få henne inn i vår kultur og hvordan vi ønsker å spille. Hun har allerede tilpasset seg utrolig godt. Det blir veldig spennende.

Hvilke tanker har du om de spillerne dere har mistet?

– Det er selvfølgelig kjipt når spillere drar, men samtidig må man sørge for at de nye spillerne som kommer inn gjør sin egen greie og tilfører laget de kvalitetene de har. Det er som sagt kjipt å miste spillere, men slik er fotballen.

Hvilke positive ting tar dere med dere fra en litt skuffende fjorårssesong?

– Selv om det ikke gikk så bra i serien, klarte vi å komme oss videre i Champions League. Det var selvfølgelig stort å gå videre der, men så ser vi at vi har en del å jobbe med. Det gir derimot bare mer motivasjon til å bevise at vi skal være blant de beste i Norge og spille i Champions League. For å gjøre det må man opp på et nivå som gjør at man får lov til det.

Foto: Alexander Larsen

–Er det en fordel for deres tynne tropp å ikke ha Champions League å tenke på i år?

– Man kan aldri si at det er positivt å ikke spille i Champions League. Selvfølgelig ønsket vi å spille der kommende sesong også og møte de beste lagene i verden. På den andre siden så får vi fokusert mye på ligaen. Sånn sett er det greit. Men jeg skulle gjerne vært med i Champions League.

Hvordan ønsker dere å fremstå på banen?

Vi ønsker å være et offensivt lag som spiller morsom og underholdende fotball, og som mange ønsker å følge med på. Vi satser på at det blir mye bra offensivt spill og mange scoringer.

Hvilken spiller på LSK Kvinner bør man se opp for kommende sesong?

– Det er veldig mange gode spillere på laget, men hvis vi ser blant de unge talentene, blir det veldig spennende å følge med på Mille Ivi Christensen. Hun er blant de unge som virkelig kan ta nye steg i år.

Og til slutt – hvor på tabellen ender LSK Kvinner i 2021?

– Jeg sier ikke noe annet enn at vi skal havne på toppen! Jeg har store ambisjoner.

LSK Kvinner møter Lyn på hjemmebane i serieåpningen 22. mai kl 15:00.
NB! LSKs seriestart er utsatt grunnet en positiv koronatest i troppen.