Connect with us

Nyheter

Kan bergenserne omsider lykkes?

2020 skulle være det store året for Sandviken da LSK Kvinner etter seks strake seriegull skulle vippes av tronen. – Vi skal ta gull, sa styreleder Pål Hansen Bergens Tidende før sesongen. Men slik gikk det ikke.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

2020 skulle være det store året for Sandviken da LSK Kvinner etter seks strake seriegull skulle vippes av tronen. – Vi skal ta gull, sa styreleder Pål Hansen Bergens Tidende før sesongen. Men slik gikk det ikke.


Sandviken endte sesongen på fjerdeplass etter å ha klatret forbi LSK Kvinner i den siste serierunden takket være 4-0-seieren mot Avaldsnes på hjemmebane.

Sesongen startet imidlertid på glitrende vis med 3-2 hjemme i serieåpningen mot tittelutfordrer Vålerenga der Vilde Hasund, nysigneringen fra Lyn, briljerte. Så ble det tap i den andre serierunden borte mot LSK Kvinner etter en sen scoring imot – og utenomsportslige problemer begynte å komme i fokus.

22. juli var trener Patrik Hansson ferdig i klubben. Ifølge Bergensavisen var misnøye i spillergruppen en av årsakene til hans avgangen. Selv bekreftet han uenighet rundt lagets spillestil mellom han og spillerne.

7. september ble det klart at den tidligere Sandviken-treneren Alexander Straus skulle returnere i klubben etter en periode som U23- og U19-landslagstrener på kvinnesiden, og straks begynte det å se bedre ut med Straus tilbake på sidelinjen.

Sandviken avsluttet sesongen med ti poeng på de siste fire seriekampene under hans ledelse.

Overganger

Før denne sesongen har klubben også gjort en rekke forsterkninger i troppen. Vilde Bøe Risa har noe overraskende signert en avtale ut året med klubben etter å ha vært sterkt linket til utlandet og Manchester United. I tillegg har blant andre landslagsduoen fra Klepp Elisabeth Terland og Tuva Hansen, samt Marthine Østenstad kommet inn.

Overganger inn: Tuva Hansen (Klepp), Elisabeth Terland (Klepp), Marthine Østenstad (Klepp), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Rakel Engesvik (Rosenborg), Teagan. Micah (Melbourne City) og Marit Bratberg Lund (Kolbotn).

Overganger ut: Nora Gjøen-Gjøsater (ukjent), Anna Lysebo (lagt opp), Marte Bjelde Hjelmhaug (Arna-Bjørnar), Madeleine Veivåg (Arna-Bjørnar), Marina Heggernes Jensen (Amazon Grimstad) og Synne Vatshelle Raa (Fløya).

Spillertropp

Keepere: Oda Bogstad, Sandra Stavenes og Teagan Micah.
Forsvarsspillere: Ingrid Ryland, Kristina Grøndal, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad, Tuva Hansen, Ingrid Stenevik, Ingrid Marie Spord og Marit Bratberg Lund.
Midtbanespillere: Elise Alsaker Kvinge, Vilde Bøe Risa, Lisa Fjellstad Naalsund, Rakel Engesvik, Matilde Sangolt og Ida Holm Neset.
Angrepsspillere: Elisabeth Terland, Vilde Hasund, Kennya Cordner, Maria Brochmann og Vilde Veglo.

Lagkaptein: Tuva Hansen
Hovedtrener: Alexander Straus
Formasjon: 3-4-2-1

Treningskampene

18.05: Åsane – Sandviken 1-3
24.04: Sandviken – Åsane 6-0
01.05: Avaldsnes – Sandviken 2-3
08.05: Sandviken – Arna-Bjørnar 6-0
15:05: Sandviken – Åsane 9-1
18.05: Åsane – Sandviken 1-3

Vilde Hasund om sesongen

– Hvordan synes du oppkjøringen har vært hos Sandviken?

– Vi har hatt en fin oppkjøring, egentlig fått god tid til å bygge vår måte å spille på. Det ser bare bedre og bedre ut. I tillegg har vi hatt lite skader, vi har hatt masse folk på trening og det er tøff konkurranse om plassene.

– Hva er forskjellen sammenlignet med i fjor?

– Det er mer trøkk på trening, større intensitet og det er egentlig den store forskjellen. Veldig fokus på tempo og at ting skal skje raskt.

– Hvordan har det vært å få inn Alexander Straus som trener og ha en full oppkjøring med ham?

– Veldig bra. Han er kjempedyktig og veldig tydelig på hvordan vi skal spille, så det har vært veldig fint. Spillerne trives med å ha han som trener.

– Hva tenker du om alle spillerne som har blitt signert?

– Det er høy klasse, flust av landslagsspillere. De kommer inn og hever nivået, så det er veldig positivt. Det har kommet inn en del, men de hever bare nivået og det er positivt for oss. Det er alltid noen som drar og alltid noen som kommer. Sånn er fotballen.

– Og hvordan synes du troppen ser ut denne sesongen?

– Den er solid. Det er ikke bare elleve gode spillere. Du vet aldri hvem som kommer til å starte. Det ser bra ut.

Vilde Hasund håper på flere målpoeng i 2021. Foto: Alexander Larsen

– Hva må dere gjøre annerledes denne sesongen?

– Det handler om å vinne kamper og prestere på et høyt og jevnt nivå – ikke være så varierende som vi kanskje var litt i fjor, men ha en jevn kurve. Vi startet bra mot Vålerenga her hjemme og så ble det noen poengtap, og det må vi unngå.

– Hvem skal man se opp for hos Sandviken i år?

– Oj! Det er mange gode spillere, så kanskje kollektivet Sandviken er noe å se opp for. Ellers har vi Elisabeth Terland som er et stort talent og som fort kan herje litt i årets sesong. Hun er god og kan fort finne på å dra av én eller to og sette ballen i krysset.

– Hvilken følelse sitter du igjen med etter treningskampene?

– Den første kampen var litt rotete, men så har vi egentlig bare hatt progresjon og sett bedre og bedre ut. Vi skulle kanskje hatt kamper mot litt tøffere motstand, men jeg synes vi har fått testet oss godt og fått gode gjennomkjøringer. Jeg synes vi har fått rulle opp flere gode angrep, og vi ser egentlig sterke ut. Vi må bare fortsette å kjøre på med det vi har startet. Vi håper å være et underholdende lag som spiller fin fotball og som publikum liker å se på.

– Hvor ender Sandviken denne sesongen?

– Målet er å kjempe i toppen. Vårt fokus er å vinne hver kamp og så får vi telle opp til slutt.

Sandviken starter sesongen hjemme mot Kolbotn lørdag 14:00.

Les også om:

Lyn

Rosenborg

Kolbotn

Klepp

Avaldsnes

Arna-Bjørnar

LSK Kvinner

Stabæk