Connect with us

Nyheter

Spillerflukt og tung oppkjøring: Klepp tror likevel på opptur i 2021

Debutsesongen som hovedtrener ble ikke slik Klepp-trener Nick Loftus hadde sett for seg. Kan de grønnkledde fra Jæren reise seg igjen allerede i år?

Published

on

Foto: Alexander Larsen

I 2018 ble det sølv og 2019 bronse under ledelse av Ollie Harder. Så tok assistent Nick Loftus tok over etter at Harder reiste videre som assistent i Sandnes Ulf.

Sesongen ble ikke slik Klepp hadde sett for seg. Traktorjentene endte som nummer syv og var langt nærmere nedrykk enn medaljekamp. Bedre ble det heller ikke av at nøkkelspillere som Tuva Hansen, Marhine Østenstad og Elisabeth Terland forlot klubben og dro til Sandviken etter sesongen, mens Matilde Alsaker Rogde reiste til Trondheim og Rosenborg.

I tillegg har denne sesongoppkjøringen vært preget av skader i troppen og få førstelagsspillere tilgjengelig på trening.

Så kan Klepp kjempe seg tilbake allerede denne sesongen?

Les også: Mille Aune forlot familien for spill i Toppserien: – Avgjørende

Overganger

Inn har den danske landslagskeeperen Kathrine Østergaard Larsen og Helene Broch fra Viking. Til slutt fikk også Erin Greening, Kristina Maksuti og Nicola Orgill slippe inn i landet eller lang ventetid på å få godkjennelse. Det samme gjelder Marie-Yasmine Alidou d’Anjou som forlenget kontrakten med klubben etter forrige sesong.

Overganger inn: Kathrine Østergaard Larsen (Djurgården), Erin Greening (Orlando Pride), Kristina Maksuti (North Carolina Courage), Helene Broch (Viking) og Nicola Orgill (Western Sydney Wanderers).

Overganger ut: Elisabeth Terland (Sandviken), Marthine Østenstad (Sandviken), Tuva Hansen (Sandviken), Matilde Alsaker Rogde (Rosenborg), Adelaide Gay (Nordsjælland), Isabella Hayes (gravid), Aleksandra Sikora (AP Lotos Gdansk), Marte Leine (Lura), Nikki Stanton (Chicago Red Stars) og Kristin Rage (Amazon Grimstad).

Spillertropp

Keepere: Kathrine Østergaard Larsen, Julia Langåker, Julia Thompsen Clausen og Amalie Kolnes.
Forsvarsspillere: Nicola Orgill, Emma Braut Brunes, Susanne Vistnes, Erin Greening, Helene Broch, Anette Snørteland Jensen og Ida Hetland Pedersen.
Midtbanespillere: Marie Hella Andresen, Mille Aune, Marie-Yasmine Alidou d’Anjou, Ingeborg Lye Skretting, Julie Austdal, Sofie Bjørnsen, Ingrid Synnøve Nødland og Miriam Byberg.
Angrepsspillere: Hege Hansen, Ine Tveit, Kaja Karlsen og Kristina Maksuti.

Lagkaptein: Kathrine Østergaard Larsen
Hovedtrener: Nick Loftus
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Elisabeth Terland (5)

Treningskampene

01:05: Klepp – Arna-Bjørnar 1-2
08:05: Avaldsnes – Klepp 3-0
15:05: Amazon Grimstad – Klepp 1-1

Marie Hella Andresen om sesongen

– Hvordan har oppkjøringen vært for deres del?

– Den har ikke vært så optimal som vi ville. Det har vært veldig mange skader, inkludert meg selv, og de nye spillerne fikk ikke komme inn i landet. Det har vært få på treningene, så vi har fylte på med akademispillere og fått dem inn i kohorten for å ha nok spillere på trening. Det har vært en litt tung oppkjøring, men vi fikk litt mer motivasjon da vi fikk lov til å spille treningskamper igjen.

– Hvordan har det vært for dere spillere å være så få på trening?

– Det har vært litt tøft, egentlig. Du kjenner det litt på motivasjonen når vi er så få. Du blir litt frustrert, vi vil ha flere spillere og ler litt av at vi er så få. Det har vært veldig frustrerende.

– Dere var ganske heldige med at seriestarten ble utsatt, var dere ikke?

– Ja, vi skal være veldig glade for det. Vi hadde sikkert ikke hatt en ellever engang. Det er bra at den ble utsatt til mai så vi får alle de skadde tilbake og de nye spillerne inn i landet.

– Hvordan har denne oppkjøringen vært i forhold til i fjor?

– Treningene har vært veldig like, men vi har ikke kunnet ha noe sosialt med laget. Du blir ikke kjent med de nye spillerne på den måten som du kan på La Manga hvor man har en uke sosialt. Nå har du ikke lov og det er tøft. Det er ikke så bra hvis vi ikke blir kjent på utsiden fordi du skaper relasjoner på banen ved å kjenne hverandre godt som både spiller og person. Å mangle den sosiale biten tror jeg har mye å si.

– Men hvordan ser du på troppen nå i forkant av sesongen?

– Den er nok litt tynn. Vi har veldig mye ungt – til og med de på a-laget er unge. Men jeg tror det blir bedre av å få de nye inn. Jeg tror vi har en god startellever, men samtidig blir det en ung benk. Jeg tror vi kommer til å gjøre det bra når vi kommer i gang og blir bedre kjent med de nye.

– Dere har mistet noen viktige spillere før denne sesongen, hva betyr det?

– Det er et stort savn. Du kan ikke si at det ikke er det. Når du mister så gode spillere med så mye kvalitet, er det selvfølgelig et stort savn. Jeg ville hatt de her, men sånn er fotballen… De får ha lykke til, men når de kommer hit, blir det hardt.

Marie Hella Andresen advarer motstanderne før sesongen. Foto: Alexander Larsen

– Og hva tenker du om spillerne som har kommet inn?

– Vi har fått en fantastisk god keeper. Hun kommer til å bli veldig viktig for oss i år. Helene Broch, som har kommet fra Viking, er også veldig bra med tanke på at Anette Jensen sliter med sykdom. Hun er utrolig flink, har en god venstrefot og er ung, men uredd. Hun kommer til å gjøre det veldig bra. Marie-Yasmine Alidou d’Anjou kjenner vi fra før. Hun er veldig aggressiv, god offensivt og har rutine. Nicola Orgill så jeg litt i Kolbotn og hun var tøff forsvarsspiller å møte. Så det er bra å ha henne på laget denne sesongen.

– Hvordan ønsker dere å fremstå på banen?

– Vi ønsker å være aggressive, presse høyt og vinne ballen høyt. Vi har mange tekniske spillere i forhold til fysiske. Så vi må klare å spille langs bakken på ett og to touch, og jeg tror vi kommer til å gjøre det bra der.

– Hva sitter du igjen med fra forrige sesong der dere ble nummer syv etter suksessen dere hadde hatt tidligere?

– Det var veldig tøft. Men vi tar med oss lagånden. VI hadde en veldig bra spillergruppe, og det er mange som er her fortsatt. Vi tar med oss samholdet.

– Hvilken Klepp-spiller skal man se opp for denne sesongen?

– Mille Aune. Jeg tror hun kan bli en viktig spiller for oss. Hun har tatt store steg siden hun kom fra Viking i fjor sommer. Hun har imponert meg veldig i sesongoppkjøringen, i treningskampene og på treningene. Hun skal man se opp for, jeg tror hun blir bra.

– Til slutt, hvor ender Klepp denne sesongen på tabellen?

– Jeg tror vi havner midt på tabellen. Det er i hvert fall der vi bør sikte oss inn. Kanskje 5. eller 6. plass. Si 6. plass, da er vi hvert fall bedre enn i fjor.

Klepp serieåpner hjemme mot Arna-Bjørnar 22. mai.

Les også om:

Rosenborg

Lyn

Arna-Bjørnar

Avaldsnes

Stabæk

LSK Kvinner