Connect with us

Intervjuer

Scoret i drømmedebut. Nå vil hun kjempe seg til fast plass

Den uventede overgangen til den italienske storklubben har gått over all forventning for 18 år gamle Mina Bergersen.

Published

on

Foto: Privat

– Man merker hvor stort fotball er her i Roma når én kamp har gjort så mye forskjell. Det er mange som har gratulert meg, og det er veldig kult. Det har vært veldig gøy, sier Bergersen til Norske Fotballkvinner.

18-åringen fikk en uventet mulighet i seriekampen mot Empoli da hun ble byttet inn på stillingen 1-0 til Empoli. Roma manglet flere spillere på grunn av koronasmitte og skader. Plutselig kom det enda en skade i kampen. Bergersen måtte inn – selv om hun visste at hun opprinnelig ikke var først i rekken og at hun trolig ikke ville fått muligheten om samtlige spillere var tilgjengelig.

– Jeg ble byttet inn uten å varme opp og etter at jeg hadde tatt noen spurter, fikk jeg syre helt opp til armene, minnes Bergersen og humrer.

Bergersen takket og bukket for muligheten. Kort tid etter innhoppet utlignet hun til 1-1. Og pasningen kom fra ingen andre enn Emilie Haavi. Debuten endte på best mulig vis – Roma snudde kampen fra 0-1 til 2-1.

– Det var det største jeg har opplevd i mitt liv, sier Bergersen.

Les også: Overrasket alle med overgangen til Italia

Fulgt Bergersen i lang tid

For omtrent et halvt år siden valgte hun å takke ja til Roma. 18-åringen hadde nylig vært på besøk i klubben etter å ha blitt invitert ned på prøvespill i 2019 og fire ganger ned i 2020. I 2020 fikk hun ikke reist ned som følge av pandemien.

Midtbanespilleren hadde blitt fulgt i lang tid etter å ha imponert på fotballskolen iTalent i Horten for flere år siden, som arrangeres av Morten Bredesen, ledet av italienske trenere.

Bergersen imponerte så mye at Roma fortsatte å følge talentet i flere år etterpå. I juni kom tilbudet om kontrakt med klubben.

– Jeg var litt redd, men samtidig var det en drøm jeg har hatt. Å kunne spille på et så høyt nivå, og i en så fin by som Roma… Det er litt uvirkelig, sier Bergersen som ikke tror hun ville ha vært i klubben uten Bredesen.

Les også: Ble kåret til årets gjennombrudd. Nå vil hun bli best i ligaen

Mina Bergersen stortrives i Italia. Foto: Fabio Cittadini

Vil kjempe seg inn i laget

I Roma bor hun på et hotell sammen med tre andre lagvenninner på J19-laget hun til vanlig spiller på. Planen var å tilhøre dette laget fast, men noen ganger hospitere med førstelaget.

Men de siste ukene har hun bare trent med førstelaget.

Bergersen tror likevel at hun kommer til å fortsette å spille for J19.

Der har Bergersen scoret imponerende åtte mål på ni kamper fra sin midtbaneposisjon. Roma topper også tabellen.

På førstelaget konkurrerer hun med seks andre midtbanespillere.

– Målet er å få spille mer og mer. Jeg skal kjempe meg inn. Det er målet og planen, sier 18-åringen ambisiøst.

Hun har aldri vært innom landslag, men har kontrakt med Roma ut 2022/23-sesongen. Hun har bevist at det er flere veier til å oppnå utenlandsdrømmen.

– For to år siden spilte jeg for Borre som er på laveste nivå i Norge, minner Bergersen om.

Hun var også en kort periode innom Sandefjord og Øvrevoll Hosle før overgangen til Roma fant sted.

Bergersen og Romas Haavi er seks poeng bak serieleder Juventus med elleve kamper igjen.