Connect with us

Intervjuer

Hegerberg i gledesrus etter comebacket – vil til EM

13 måneder etter at hun skrek urørlig av smerte på Roma-trening og hadde røket korsbåndet, var Andrine Hegerberg endelig tilbake på fotballbanen igjen i mandagens kamp mot Brann.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

– Sykt deilig! Jeg er veldig glad – og veldig glad for at det ble denne klubben til tross for denne starten. Nervene tok ikke overhånd, det var artig å kjenne på at det betyr noe med fotball igjen og at jeg kunne glede meg. Det var mer glede enn nerver. Jeg skulle ønske at det ble litt flere kombinasjoner, men jeg vet at det kommer etter hvert.

Det sier Andrine Hegerberg til Norske Fotballkvinner etter comebacket mot Brann på Marbella.

Alexander Straus og Brann snudde kampen og vant på imponerende vis 2-1 mot laget som ble nummer to i Damallsvenskan forrige sesong, og som i høst spilte gruppespill i Champions League.

– All kreditt til Brann, det var artig å se dem på denne måten, sier Hegerberg om den regjerende seriemesteren i Norge.

Les også: Ønsket ny rolle for å ta nye steg. Nå får Woldvik ønsket oppfylt

Andrine Hegerberg er glad for å være tilbake i aksjon. Fredag møter hun og Häcken Rosenborg i en ny treningskamp på Marbella. Foto: Alexander Larsen

Les også: Dette svarer Blakstad om prislappen, spilletiden og Manchester City-overgangen

Kampen inneholdt også returen til Andrine Hegerberg, som noe overraskende startet kampen og spilte de første 45 minuttene.

Også hun var overrasket over at hun skulle starte.

– Men det har gått bra på trening og jeg har kommet godt inn i laget. Ting sitter ganske bra allerede. Jeg har selvsagt mye å jobbe med og skulle ønske at jeg fikk satt litt mer preg på kampen, men det var første kamp. Men det var sykt deilig å få de første minuttene. Det har gått såpass fort at jeg også slapp alt det emosjonelle, sier hun.

Hun advarer etter comebacket:

– Jeg tror jeg er i bedre fysisk form enn før, det sier i alle fall testene. Nå har jeg fått tid til å bygge meg bedre opp. Fotballmessig satt ting mye kjappere, og jeg kom fort tilbake. Da var det bare å utnytte tiden på å bygge den fysikken jeg trenger. Jeg håper at jeg kommer mer robust ut enn før og gleder meg veldig til dette året, sier Hegerberg.

Les også: Scoret i drømmedebut – nå vil 18-åringen kjempe seg til fast plass

Andrine Hegerberg storspilte mot Rosenborg fredag. Foto: Alexander Larsen

Drømmer om EM

Det er tydelig at det er en 28-åring som sprudler av glede, bare én uke etter at hun signerte for klubben og undertegnet en kontrakt ut 2023-sesongen. Hun er tilbake i klubben hun spilte i fra 2013 til 2016 (tidligere Kopparbergs/Göteborg).

Hegerberg takker alle sine støttespillere på Olympiatoppen for oppfølgingen under skaden, og kaller det en inspirerende tross omstendighetene.

Hun forteller at kneet er helt fint og at hun også selv har tiltro til det. Derfor mener hun at det bare er opp til henne selv hvor hun ender.

Midtbanespilleren motiveres av et ambisiøst mål: EM i sommer.

– Jeg vil spille EM. Hvis jeg gjør jobben ordentlig antar jeg at jeg får plassen hvis jeg fortjener den. Jeg føler det er opp til meg selv å legge ned jobben som kreves og vise hva jeg er god for.

Hegerberg har imidlertid ikke vært å se i landslagstroppen siden lillesøster Ada som kjent bestemte seg å ta en pause fra landslaget etter EM-fiaskoen i 2017.

– Det virker som du må gjøre noe ekstra på bakgrunn av etternavnet for å komme med, er det slik?

– Ja, sant – men jeg har hatt en fin kommunikasjon med landslaget underveis gjennom hele skaden og har hatt jevnlig kontakt med Martin Sjögren. Fokuset er bare å gjøre jobben, så får man være enig eller ikke i uttaket. Jeg tenker at jeg har en fair sjanse nå som jeg er tilbake og skal spille mange kamper for å prøve og bevise det.

– Jeg vil spille EM, sier Hegerberg.

Valgte kamper foran Instagram

Derfor falt også valget på den svenske toppklubben til tross for dialog og interesse fra andre klubber. I fjor sommer utløp kontrakten med Roma etter to år i klubben, og Hegerberg sier at det har gått fint å finne ny klubb til tross for at hun ikke har vært spilleklar.

– Jeg søkte litt mot Sverige og eventuelt Norge siden det er flest kamper der før EM. Det er deiligere å være litt nærmere Norge med koronaen, men her har jeg først og fremst flest mulig kamper til å vise meg frem på før et eventuelt EM. At det ble Häcken er bare en veldig stor bonus, det er en attraktiv klubb uavhengig av det. Norge er nært familie og kjære, men jeg føler ikke at eventyret er helt over, sier hun.

Og legger til:

– Det er klart jeg kunne ha pyntet Instagram-kontoen med noe utenlandsk, men da hadde det blitt få kamper. Det ville ha vært litt kjedelig med få kamper og lang ferie når jeg klør etter å spille fotball igjen. Å komme hit og få så mange kamper er et veldig stort pluss.