Connect with us

Intervjuer

Ønsket ny rolle for å ta nye steg. Nå får Woldvik ønsket oppfylt

De to siste sesongene har LSK Kvinners venstreside bestående av Emilie Haavi og Emilie Woldvik trolig vært lagets viktigste angrepsvåpen. Nå er den borte.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

– Jeg tror jeg har veldig store muligheter til å utvikle meg videre og bli en enda bedre fotballspiller der. Det var litt kjipt i fjor at jeg ikke fikk brukt høyrefoten min i kamp annet enn dødballer. Det er veldig viktig for min del at jeg nå får bruke den oftere. Jeg håper også at det skal gjøre laget enda bedre, sier Emilie Woldvik til Norske Fotballkvinner på Marbella.

Denne sesongen blir hun å se i en annen rolle enn den som har vært en stor suksess de siste to sesongene. Emilie Haavi har forsvunnet til Roma, og nå skifter Woldvik backplass fra venstre til høyre.

Forrige sesong sto de for 25 av LSKs 46 målpoeng. I 2020 stoppet de på 18. Likevel tror Woldvik at det kan ha stor betydning.

– Jeg tror jeg kan få brukt mine spisskompetanser mer med å spille på høyre side. Jeg har en veldig god høyrefot, og jeg ville veldig gjerne være høyreback, det er det jeg har sett for meg, sier hun.

Allerede da Ingrid Moe Wold forlot klubben i starten av 2020 hadde hun sett for seg å bli lagets høyreback. Men slik ble det ikke. Etter pågående samtaler har det imidlertid nå endelig endt med at 23-åringen får ønsket oppfylt. Noe av årsaken ligger i at relasjonen med Haavi er borte.

Les også: Hegerberg i gledesrus etter comebacket – drømmer om EM

Drømmer om EM

Posisjonsendringen håper hun også skal bidra til at hun blir mer aktuell for A-landslaget. På U23-landslaget har hun stort sett bare blitt brukt som høyreback. Hun håper at det skal gjøre henne til en enda bedre fotballspiller og at hun får vist seg fram enda mer.

Til sommeren er det som kjent EM i England. Hun er ikke med i troppen som reiser til Algarve i slutten av denne måneden.

– Jeg drømmer selvfølgelig å få være med. Jeg må bare gjøre min jobb hver dag på treningsfeltet for å bli litt bedre. Så håper jeg at det skal resultere i at jeg blir lagt merke til og at jeg blir ønsket på landslaget, sier Woldvik.

Les også: Dette sier Blakstad om prislappen, spilletiden og Manchester City-overgangen

Det har stort sett blitt spill på U23-landslaget den siste tiden, som høyreback. Foto: Alexander Larsen

Har fått tilbud fra utlandet

Woldvik har kontrakt med LSK Kvinner ut 2022-sesongen og avslører at hun har vært i kontakt med utenlandske klubber og at de har vist interesse.

– Det er selvfølgelig noe som frister og noe jeg en gang ønsker å oppleve. Samtidig må jeg velge rett klubb til rett tid. Gresset er ikke alltid så veldig mye grønnere på den andre siden.

– Det har føltes rett å bli værende i LSK, det har ikke vært et alternativ å dra. Vi er en veldig liten tropp og nå som Sophie Román Haug har dratt, har ikke klubben råd til å miste flere spillere enten det er skader eller å selge, sier hun.

– Hva frister mest?

– Den engelske ligaen er selvfølgelig mest attraktiv, og den kommer til å ta store steg. Men det er store sprik, slik er det andre plasser også. Champions League-spill kan være fristende, det får man i Sverige også i de beste klubbene, svarer Woldvik.

Emilie Woldvik har kontrakt med LSK ut 2022. Foto: Alexander Larsen

Vil ta gull

Til sommeren er hun også ferdig med studiet, uten at det spiller noen stor rolle. Hun sier fotballen alltid har kommet først og

– Hvis jeg hadde fått en mulighet som jeg ikke kunne ha takket nei til, hadde studiene blitt satt på vent med en gang. Det er ikke noe problem, sier LSKs høyreback denne sesongen.

Siden forrige sesong har LSK Kvinner mistet blant andre Nora Eide Lie, Sophie Román Haug og Emilie Haavi. Inn har Emma Stølen Godø (Lyn), Laura Gashi (Lyn), Irene Dirdal (Avaldsnes), Signe Holt Andersen (Lazio) og Ingrid Marie Spord (Brann) kommet.

Troppen er likevel tynn sammenlignet med Vålerenga, Rosenborg og Brann. Men Woldvik har store ambisjoner.

– Vi har ikke satt et mål, men i mitt hode, jeg er en vinnerskalle og uansett hvem som hadde spurt – hadde vi hatt ni mann, hadde jeg sagt gull uansett. Men selvfølgelig er Champions League en stor fordel med tanke på å kjempe i Europa. Laget blir bedre av det, men du utvikler deg også individuelt, sier hun.

Topp to i Toppserien kvalifiserer seg til Champions League, og i år er det Rosenborg og Brann som skal forsøke å ta seg til gruppespillet som kan sikre klubbene fire millioner kroner.

Fredag møter LSK Kvinner Kristianstad til siste kamp på Marbella for denne gang. Mandag endte det 1-1 mot Eskilstuna.