Connect with us

Nyheter

Fjorårets nøkkelspillere må erstattes

Det ble en ustabil og litt merkelig sesong for Lyn i 2021, som til slutt endte med kvalifiseringsplass og en kamp for tilværelsen.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Sesongstarten var langt fra ideell med utsatt serieåpning mot LSK Kvinner grunnet koronasmitte i kanariefuglenes tropp. Når sesongen endelig kom i gang for Lyns del, ble det tre tap mot Vålerenga, LSK Kvinner og Sandviken, med en 2-0-seier over Klepp innimellom i løpet av de fire første kampene.

De første poengene ble innkassert i runde 5 og 6 med uavgjort mot Stabæk og seier mot Avaldsnes. Lyn klarte derimot ikke å finne stabilitet over tid, på tross av jevne kamper mot flere av topplagene. Det ble likevel nok poeng til å berge kvalifiseringsplass og dobbeltoppgjør mot Åsane, som endte med 3-1 sammenlagt og fornyet Toppseriekontrakt. I cupen ble det også bråstopp og 1-4-tap mot 2. divisjonslaget AaFK Fortuna.

– For stort sprik

Kvalifiseringsplass og en tidlig cup-exit ble fasit for Lyn når sesongen var ferdigspilt. Midtbanegeneral Julie Jorde er klar over hvorfor det endte slik:

– Jeg syns vi hadde et for stort sprik mellom topp- og bunnivået vårt. De beste og jevneste kampene vi spilte var mot de såkalte topplagene, mens vi sviktet mot de lagene som vi burde ta poeng mot. Jeg vil si at det er det som gjorde at det endte med kvalikplass, sier Jorde til Norske Fotballkvinner.

Hva kan vi forvente av Lyn i år?

– Jeg tror man kan forvente et lag som er gira på å kjempe i hver eneste kamp. Vi ønsker å havne så høyt på tabellen som mulig og bygge videre på mye av det vi gjorde i fjor med et mer offensivt fokus. Vi skal fortsatt være et spillende lag, men forhåpentligvis score flere mål enn i fjor, svarer midtbanespilleren.

Overganger

Siden fjoråret har Lyn mistet mange av sine mest sentrale spillere. Emma Stølen Godø, Laura Gashi, Runa Lillegård og Joanna Bækkelund har i tur og orden forlatt stadionportene på Kringsjå for nye eventyr, og blir vanskelige å erstatte.

Av de som har kommet inn, er Jenny Røsholm Olsens retur fra Avaldsnes et velkomment tilskudd til troppen. Ellers har Lyn rekruttert unge og lovende spillere, men de virker svekket på papiret fra forrige sesong. Det blir dermed opp til laget som helhet å erstatte fjoårets nøkkelspillere.

– Det blir opp til hver enkelt å ta mer ansvar på banen. Jeg tror vi står såpass sterkt som et kollektiv at vi skal fikse det ganske greit sammen, sier Jorde.

Overganger inn: Una Roaldseth Søyland (tilbake fra lån til Fart), Hedda Foslie (tilbake fra lån til Fart), Kristine Gulbrandsen (AaFK Fortuna), Miriam Vilnes Mjåseth (Medkila), Cornelia Remme Fladberg (Stabæk), Jenny Røsholm Olsen (Avaldsnes), Jenny Gjerde Sætre (fra eget juniorlag), Mathea Berg-Solemdal (Eik).

Overganger ut: Emma Stølen Godø (LSK), Laura Gashi (LSK), Sofie Tunes (TIL 2020), Mari Refsnes Hasselknippe (legger opp/pause), Christina Elise Osnes-Ringen (Røa), Runa Lillegård (Vålerenga), Joanna Aalstad Bækkelund (Eskilstuna United), Hedda Foslie (legger opp).

Jeg syns vi har fått et fint friskt pust av alle de nye spillerne vi har fått. Vi har fått god kamp på midtbanen med Kristin og Cornelia, og konkurransen på trening har hevet seg. I tillegg har vi fått inn en sterk feilvendt spiss i Miriam som kan bli ganske målfarlig utover i sesongen. Også Mathea kommet, en 06-er som jeg tror kan bli veldig god på lengre sikt, meddeler hun.

Julie Jorde er en av de som må ta nye steg og vise mer muskler for Lyn denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

Spillertropp

Keepere: Kirvil Odden Sundsfjord, Sandra Rød Ask og Jenny Gjerde Sætre.
Forsvarsspillere: Maria Fink, Maja Nordahl, Kristine Gulbrandsen, Emilie Raaum Closs, Emilie Bølviken, Josefine Birkelund og Iselin Sandnes Olsen.
Midtbanespillere: Julie Aune Jorde, Anna Linnea Palm, Cathinka Friis Tandberg, Kamilla Melgård, Cornelia Fladberg, Mathea Berg-Solemdal, Selma Ørstavik Hernes og Kristin Holmen.
Angrepsspillere: Monica Nedgård Isaksen, Jenny Røsholm Olsen, Anna Nerland Aahjem, Miriam Vilnes Mjåseth og Una Johanne Roaldseth Søyl.

Lagkaptein: Kirvil Odden Sundsfjord
Hovedtrener: Tom Stenvoll
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Sofie Mykkeltveit Tunes og Anna Nerland Aahjem (4)

– Vi har vært litt spente på troppen etter at vi mistet en del sentrale spillere, men slik det har sett ut på trening og i oppkjøringa så er jeg veldig positiv til troppen, forteller Jorde.

Treningskampene

12.02: Lyn – Røa 2-3
26.02: LSK Kvinner – Lyn 2-2
04.03: Brann – Lyn 4-0

– Vi skal kline til fra start og vise at vi helst ikke skulle havnet på den kvalikplassen i fjor. Det skal ikke skje i år, sier Jorde bestemt.

Hvem i Lyn bør man holde ekstra øye med i år?

– Jeg tror Anna Aahjem kan få litt målpoeng i år hvis hun fortsetter utviklingen hun har hatt i vinter. Hun tror jeg man kan passe litt ekstra på kommende sesong. Ellers skal man ikke se bort i fra at jeg kan “leave a mark” denne sesongen, smiler Jorde.

Lyn sesongåpner på Arna Idrettspark mot Arna-Bjørnar søndag 20. mars kl 15:00.