Connect with us

Nyheter

Gullsesongen skal følges opp: – Håper å være enda bedre

2021 var året der Sandviken endelig skulle lykkes i å ta gull. I 2022 venter nok et eventyr når historien som Brann Kvinner starter.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

I siste sesong som Sandviken Toppfotball kunne klubben feire deres første og historiske seriegull etter en sesong av de sjeldne.

Alexander Straus sitt lag gikk ubeseiret gjennom toppseriesesongen med bare ett poengtap (1-1 mot Arna-Bjørnar) og endte til slutt fire poeng foran Rosenborg på tabellen. I cupen ble det derimot et litt skuffende finaletap mot Vålerenga etter 1-2 på Ullevaal.

Men nå er det SK Brann som gjelder etter at overtakelsen ble et faktum etter fjorårets sesong. Og i år venter det også Champions League-spill for bergenserne som igjen ønsker å gå helt til topps i hjemlig serie, og ikke minst ta seg til gruppespillet som første norske lag noensinne. Klarer de det, mottar de også fire millioner kroner.

Forsvarsbautaen Guro Bergsvand er åpenbart fornøyd med fjorårssesongen med unntak av den skuffende cupfinalen mot Vålerenga. Hun trekker frem lagets mentalitet som en viktig faktor for suksessen, men mener også det er forbedring på scoringsfronten.

– Man kan ikke være noe annet enn fornøyde med seriespillet. Vi ga bare bort to poeng og slapp inn ekstremt lite mål. Vi scoret også nok, men det er flere kamper vi kunne scoret mer eller avgjort tidligere. Likevel viser det ekstrem vinnervilje og trygghet når man klarer å ro i land de vanskelige seierne, sier hun om 2021-sesongen til Norske Fotballkvinner.

– Vi satser på at vi klarer å gjenskape det vi gjorde i fjor, men også ta et nytt steg og bli enda bedre, fortsetter hun.

Les også: Klare for å slå tilbake etter skuffelsen: – Brann skal ikke stå alene på toppen

Overganger

I fjor traff klubben blink med alle signeringene som ble gjort, og også i år har det vært noen utskiftninger i troppen. Det stilles blant annet store forventninger til den islandske landslagsduoen Berglind Thorvaldsdottir og Svava Ros Gudmundsdottir som blir spesielt viktige om også 2022 skal bli suksessfullt.

To viktige spillere fra forrige sesong, Vilde Hasund (Hammarby) og Ingrid Marie Spord (LSK Kvinner), har også forlatt klubben.

Overganger inn: Berglind Thorvaldsdottir (Hammarby), Nora Eide Lie (LSK Kvinner), Hanne Larsen (Medkila), Svava Ros Gudmundsdottir (Bordeaux) og Therese Sessy Åsland (Kristianstad).

– Eide Lie har fylt midtbanerollen til Spord veldig naturlig og utfyller Naalsund veldig bra. Sessy er en kruttspiller og en spiller man veldig gjerne ønsker å ha på laget, for hun er grusom å møte. En litt uforutsigbar spiller med x-faktor. De to islendingene har hatt litt småproblemer med skader og landslagspause, men nå har de kommet mer inn i det og jeg håper de har mange mål i seg denne sesongen, uttaler Bergsvand om nysigneringene.

Overganger ut: Kennya Cordner (Fenerbache), Vilde Hasund (Hammarby), Ingrid Marie Spord (LSK Kvinner), Oda Bogstad (Klepp), Elise Alsaker Kvinge (Loddefjord) og Kristina Grøndal (Arna-Bjørnar).

Utlån: Vilde Veglo (Arna-Bjørnar), Mathilde Sangolt (Åsane), Ida Holm Neset (Åsane) og Ragnhild Eikeland Skage (Fyllingsdalen).

Bergsvand er klar på at de har mistet kvalitet med Hasund borte og lederegenskaper med Spord, men er fornøyd med hvordan erstatterne har kommet inn i laget.

– De spillerne vi har fått inn har sklidd fint inn i troppen. Vi har en veldig sammensveiset gjeng og har beholdt mye av stammen fra i fjor. Også har vi fått tilskudd av sterke spillere som gjør at konkurransesituasjonen i laget er enda sterkere, sier hun.

Les også: Laget er byens lillesøster, men gjorde noe ingen andre klarte

Guro Bergsvand var en bauta i Brann-forsvaret forrige sesong og har spilt seg til fast plass på landslaget. Foto: Alexander Larsen

Spillertropp

Keepere: Aurora Mikalsen Sandra Stavenes og Hanne Larsen
Forsvarsspillere: Ingrid Ryland, Cecilie Redisch Kvamme, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad, Tuva Hansen, Ingrid Stenevik og Marit Bratberg Lund.
Midtbanespillere: Lisa Fjellstad Naalsund, Rakel Engesvik, Nora Eide Lie, Mille Aune, Therese Sessy Åsland og Signe Gaupset
Angrepsspillere: Elisabeth Terland, Svava Ros Gudmundsdottir, Maria Brochmann og Berglind Thorvaldsdottir

Lagkaptein: Tuva Hansen
Hovedtrener: Alexander Straus
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Maria Brochmann (10)

– Vi har ikke den bredeste troppen nå som vi har lånt ut noen spillere, men de som er igjen holder et veldig høyt nivå. Jeg kunne ikke fortalt hvem jeg tror hadde startet første kamp, og det føler jeg er en veldig stor styrke. Troppen vår ser veldig sterk ut, mener Bergsvand.

Les også: – Det er plass til en joker blant topp fire

Les også: Fjorårets nøkkelspillere må erstattes

Treningskampene

22.01: Åsane – Brann 0-1
29.01: Brann – Arna-Bjørnar 4-0
07.02: Brann – Häcken 2-1
11.02: Brann – Hammarby 0-2
19.02: Brann – Åsane 2-0
04.03: Brann – Lyn 4-0
13.03: Vålerenga – Brann 2-0

– Sesongoppkjøringen har vært bra. Det var veldig gøy å få dra på den første Marbella-turen der vi fikk møte Häcken og Hammarby for å møte litt annen type motstand. Kampen mot Häcken var bra, også skulle vi ønske at Hammarby-kampen var bedre. Ellers har vi naturlig nok hatt litt småskader, men jevnt over har vi hatt en bra oppkjøring, konkluderer Bergsvand.

Forventningene til laget er naturligvis høye etter fjoråret. Laget utviklet seg og tok store steg utover sesongen i fjor, og har lagt et godt grunnlag som skal bygges videre på i år med håp om enda bedre offensiv fotball.

– Vi ønsker å være et lag som er vanskelig å møte fordi vi har mange strenger å spille på og mange forskjellige kvaliteter i laget. Jeg håper at man får se et enda bedre Brann-lag i år, advarer landslagsspilleren.

Likevel understreker hun at laget ikke har satt seg noen spesifikk målsetting for kommende sesong, og forholder seg til den samme visa som Straus “hjernevasket” laget med i fjor.

– Vi kommer til å ta én kamp om gangen, repeterer Bergsvand.

Hvilken spiller på Brann må man se opp for i år?

– Man skal alltid se opp for Signe Gaupset fordi hun er sinnsykt god til å være 16 år. Ellers syns jeg at Nora Eide Lie har vært skikkelig god i oppkjøringen, og jeg tror hun kommer til å spille en stor rolle for oss, sier hun

Brann starter sesongen borte mot Røa søndag 20. mars kl 15:00.