Connect with us

Nyheter

Laget er byens lillesøster, men gjorde noe ingen andre klarte

– Vi hadde en helt forferdelig start, det var en sjokkåpning ingen trodde skulle skje, men vi endte opp på 5. plass som var helt fantastisk og over all forventning.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Det sier Arna-Bjørnar-spiller Marte Bjelde Hjelmhaug til Norske Fotballkvinner.

Etter en blytung start med 1-4 borte mot Klepp, 2-5 mot LSK Kvinner, 0-2 mot både Rosenborg og Vålerenga, så det bekmørkt ut for Arna-Bjørnar forrige sesong.

Men bergenserne hevet seg kraftig og fant sakte, men sikkert formen.

Ingen andre klarte blant annet det Arna-Bjørnar gjorde 25. juni i 5. serierunde, da de spilte 1-1 mot Sandviken og sikret ett poeng mot den suverene seriemesteren. Bare en sen overtidsscoring fra Sandviken og Vilde Veglo hindret at Arna-Bjørnar virkelig tok en skalp og vant kampen.

– Det var kanskje høydepunktet, men samtidig den verste kampen. Vi tapte 1-1 som jeg ville sagt, men det var en fantastisk kamp og ramme, og en ekstremt positiv opplevelse for hele laget. I hvert fall jeg lever litt på den ennå, sier Hjelmhaug lattermildt og sikter til at de var det eneste laget som tok poeng mot seriemesteren.

Nå er Veglo på motsatt banehalvdel etter å ha signert for Arna-Bjørnar på lån ut juni – og denne gangen har også Arna-Bjørnar klart å beholde sine nøkkelspillere, i motsetning til tidligere sesonger.

Gledelig var det derimot ikke for Arna-Bjørnar da juvelen Nora Blindheim Nøss dessverre røk korsbåndet under første trening i Marbella. Eller at viktige Meryll Abrahamsen er ventet å være ute i noen måneder med en avrevet muskel.

Igjen er det tropp bestående av flere unge talenter som skal forsøke å gjenskape den imponerende fjorårssesongen hvor Arna-Bjørnar overrasket positivt og ble nummer fem.

– Vi kom på 5. plass i fjor og alt fra 5. plass og oppover er positivt. Vi vil gjøre det bedre, sier Hjelmhaug.

– Det blir veldig viktig å ta poeng i kampene vi forventes å ta poeng i, som mot Klepp og Kolbotn forrige sesong. Så får det heller bli en bonus mot de litt større klubbene, tilføyer hun.

Foto: Alexander Larsen

Overganger

I fjor mistet Arna-Bjørnar kapteinen sin da Helene Gloppen valgte å legge opp etter 2020-sesongen. Nå er hun tilbake etter å ha blitt mor, og i tillegg er tidligere AC Milan-proff Stine Hovland kommet inn i midtforsvaret. Sammen tilfører de sårt tiltrengt rutine.

Vilde Veglo er også som nevnt hentet inn på lån fra Brann, mens Kristina Grøndal er hjemme igjen etter å ha vært en tur innom Sandviken og Klepp.

Overganger inn: Yuuka Kurosaki (Fukuoka), Stine Hovland (gratis), Helene Gloppen (gratis), Vilde Veglo (Brann, lån ut juni), Kristina Grøndal (Sandviken) og Ida Norstrøm (LSK Kvinner)

Overganger ut: Emelie Lövgren (Djurgården), Milena Kokosz (Åsane), Kamilla Aabel (lagt opp), Emma Rolston (Avaldsnes) og Maria Østervold (Åsane)

– Fjoråret var preget av mange utskiftninger og nye spillere, men før denne sesongen har vi fått inn rutine. Vilde Veglo er selvfølgelig en forsterkning som vi er veldig glade for å ha, sier Hjelmhaug.

– Jeg synes troppen ser veldig bra ut, jeg håper vi klarer å ha den spillergruppa gjennom hele sesongen og at vi ikke får utskiftninger igjen når høstsesongen begynner. Det tror jeg preget oss ganske mye i fjor, vi hadde en middelhøstsesong. Det tror jeg blir veldig viktig, fortsetter hun.

– Hvem skal vi se opp for i Arna-Bjørnar denne sesongen?

– Vårsesongen tror jeg Veglo kommer til å gjøre en stor innsats og være viktig for oss. Også holder jeg en liten knapp på Mina Bell Folland som er ung og har mye å bidra med foran mål og med vinnervilje. De to, svarer Hjelmhaug.

Begge er angrepsspillere, og de to siste sesongene har Arna-Bjørnar tidvis slitt foran mål. I fjor ble Mia Jalkerud lagets toppscorer med fem mål, men hun forsvant midtveis i sesongen.

I treningskampene denne våren har laget bare scoret tre mål på fem kamper.

– Det er noe vi har fått svar på i oppkjøringen. Vi kan spille godt langs bakken, men mangler uttelling foran mål. Så er det opp til trenerne å legge til rette slik at vi får øvd på det. Også må vi spillere gå i oss selv og bli mer målfarlige, forklarer Hjelmhaug.

Spillertropp

Keepere: Moa Edrud, Ida Norstrøm og Andrea Kvamme
Forsvarsspillere: Tanja Myrseth, Tora Ose, Ingrid Andreassen, Karoline Haugland, Kristina Grøndal, Stine Hovland, Helene Gloppen, Marte Bjelde Hjelmhaug og Tomine Svendheim
Midtbanespillere: Meryll Abrahamsen, Ingrid Lovise Jåstad, Martine Midtbø, Marija Aleksic, Yuuka Kurosaki, Nora Blindheim Nøss, Madeleine Veivåg, Madelen Koldal Holme og Linnéa Solvoll Laupstad
Angrepsspillere: Julie Damsgaard Madsen, Marie Rekdal Johannesdottir, Mina Bell Folland, Miljana Ivanovic og Vilde Veglo.

Lagkaptein: Helene Gloppen
Hovedtrener: Øyvind Nordtveit
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Mia Jalkerud (5)

Treningskampene

29.01: Brann – Arna-Bjørnar 4-0
05.02: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 2-1
12.02: Åsane – Arna-Bjørnar 0-2
03.03: Rosenborg – Arna-Bjørnar 2-0
06.03: Kolbotn – Arna-Bjørnar 1-0
12.03: LSK Kvinner – Arna-Bjørnar 2-2

– Vi har bare vunnet én kamp, men har tatt med oss ganske mye læring og fått jobbet med det vi begynte å utvikle i fjor. Vi ser vi har tatt store steg i løpet av disse månedene, sier Arna-Bjørnars venstreback.

– Vi må huske at det bare er treningskamper. Vi har prøvd ut litt nye ting og spilt ulike formasjoner. Jeg føler vi har fått gode svar. Resultatene har ingenting å si, men for min egen del synes jeg det er tungt å gå av banen etter et tap. Men gi meg to min så er jeg i godt humør igjen, legger venstrebacken til.

Arna-Bjørnar serieåpner hjemme mot Lyn 20 mars klokken 15.00.