Connect with us

Nyheter

Slik er status i LSK Kvinner før sesongen

Gullkamp ble det aldri, men LSK Kvinner overrasket likevel positivt i 2021 da de havnet foran Vålerenga på tabellen.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

I sin debutsesong som hovedtrener ledet Knut Slatleim LSK Kvinner til 3. plass foran byrivalen. Samtidig var det hele elleve poeng opp til Rosenborg på 2. plass, men det var også den første sesongen uten Hege Riise på sidelinjen.

Likevel virker det som at det kan bli vanskelig å tette forspranget til Brann og Rosenborg med det første.

2021-sesongen startet imidlertid på en litt utfordrende måte da serieåpningen ble utsatt på grunn av koronasmitte i troppen. Likevel ble sesongstarten av det gode slaget med 5-2 hjemme mot Arna-Bjørnar, etterfulgt av seire mot Avaldsnes og Klepp.

Dermed sto laget med full pott før storoppgjøret mot Rosenborg i fjerde kamp, der det ble bråstopp med 0-3 i sekken.

Og bedre ble det heller ikke da storsigneringen Camilla Linberg pådro seg en alvorlig skade i løpet av sesongen, som gjorde at laget måtte klare seg uten en av deres viktigste spillere i store deler av sesongen.

Les også: Ønsket å ta ny rolle for å ta nye steg. Nå får LSK-juvelen ønsket oppfylt

– Fornøyd

Men laget endte altså opp med bronsemedalje i serien etter å ha skuffet stort året før og havnet på en 5. plass i Hege Riise sin siste sesong.

I cupen stoppet det hjemme med 0-2 for Sandviken i semifinalen.

Det betyr at det heller ikke blir Champions League-spill i år for kanarifuglene.

– Jeg var godt fornøyd med forrige sesong – 3. plass var ikke dumt og vi hadde litt flaks som ble nummer tre, det må sies, men samtidig var det fortjent, sier LSK Kvinner-spiller Thea Kyvåg til Norske Fotballkvinner.

– Hva kan vi forvente av LSK Kvinner i år?

– Jeg har troen som vanlig, jeg har alltid troen. Vi har en ung tropp som er veldig gira, og gleder oss egentlig bare til seriestart og vise at vi er gode. Jeg tenker at vi kan bli topp tre igjen, jeg har troen på at vi kan gjøre det bra, svarer stortalentet.

Overganger

Dette året har det vært store utskiftninger i troppen, og nye relasjoner skal skapes. Sophie Román Haug, Emilie Haavi og Nora Eide Lie blir utvilsomt de tre største savnene, men samtidig har flere spennende spillere kommet inn dørene.

Rutinerte Ingrid Marie Spord er tilbake i klubben, og er blant noen av de erfarne spillerne som kanskje blir ekstra viktig i et ellers ungt lag. Spord og Fiskerstrand har begge vunnet serien med klubben tidligere.

– De blir veldig viktige for at vi skal gjøre det bra. Det hjelper ikke bare med ungt pågangsmot, vi må ha noen som drar litt i kanter og er med på å styre, selv om de unge også er med på det. Det er viktig å ha noen som har gjort det før. De er rutinerte og kan mye, det er masse hjelp å få, sier 18-åringen.

Overganger inn: Irene Dirdal (Avaldsnes), Emma Stølen Godø (Lyn), Laura Gashi (Lyn), Signe Holt Andersen (Lazio), Ingrid Marie Spord (Brann), Rebecka Holum (Avaldsnes) og Nina Jakobsson (Hammarby).

Overganger ut: Sophie Román Haug (Roma), Ida Norstrøm (Arna-Bjørnar), Nora Eide Lie (Brann), Cathrine Dahlström (ukjent), Emilie Haavi (Roma) og Isabell Bachor (lagt opp).

– Jeg digger alle sammen, det er gode spillere og det blir gøy. Det virker bra og jeg er veldig positiv. Det blir en veldig kul og ung spillergruppe med mye energi. Det ser veldig bra ut, sier Kyvåg.

I likhet med Rosenborg har oppkjøringen vært svært preget av skadeproblemer. Bedre er det ikke blitt av at både Mimmi Löfwenius Veum røk korsbåndet i Marbella. Linberg jobber seg fortsatt tilbake på banen, mens flere andre har slitt i løpet av oppkjøringen.

Selv har Kyvåg slitt med sykdom i store deler av oppkjøringen.

– Jeg har ikke fått bidratt så veldig mye på grunn av det, men folk virker klare. Det er mye skader som ikke er vanskelig å se, men de som er på treninger jobber godt og gjør det beste de kan. Vi har hatt to fine uker i Spania, sier hun.

Löfwenius Veums skade kom også på verst tenkelig tidspunkt etter at Román Haug hadde dratt til Roma.

– Det er bare kjipt, hun er en så god spiller å ha i laget med hele pakken og energien. Hun er en viktig brikke for oss og det var utrolig dumt. Men vi får gjøre det beste ut av det.

Thea Kyvåg blir enda viktigere hos LSK Kvinner i år etter at Emilie Haavi og Sophie Román Haug har forlatt klubben, i tillegg til skadene i troppen. Foto: Alexander Larsen

Spillertropp

Keepere: Cecilie Fiskerstrand og Thiril Erichsen
Forsvarsspillere: Karly Røstbakken, Ina Gausdal, Emilie Marie Aanes Woldvik, Malin Johnsen Brenn, Mia Authen, Casandra Lüthcke og Oda Johansen.
Midtbanespillere: Mille Ivi Christensen, Laura Gashi, Irene Dirdal, Ingrid Marie Spord og Kristina Karlöf.
Angrepsspillere: Emma Stølen Godø, Mimmi Löwfenius Veum, Camilla Linberg, Andrea Wilmann, Thea Kyvåg, Rebecka Holum, Nina Jakobsson og Signe Holt Andersen.

Lagkaptein: Ikke avklart.
Hovedtrener: Knut Slatleim.
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Emilie Haavi (13)

– Det er en yngre tropp og det er spennende. Spennende for min del som har flere i mine aldersgruppe. Det er mange gode enkeltspillere, sier Kyvåg.

Les også: Stortalentet har tatt Toppserien med storm

Treningskampene

29.01: LSK Kvinner – Strømmen G06 4-2
07.02: Eskilstuna United DFF – LSK Kvinner 1-1
11.02: Kristianstads DFF – LSK Kvinner 0-0
26.02: LSK Kvinner – Lyn 2-2
06.03: LSK Kvinner – Stabæk 2-1
12.03: LSK Kvinner – Arna-Bjørnar

– Det er nye relasjoner, men vi har troen på at vi kan gjøre mye bra og må bare bygge videre på det som i kampen tendensene mot Stabæk. Men vi har også ting vi må forberede, sier Kyvåg.

– Hvem i LSK Kvinner bør man se opp for i år?

– Jeg tenker det er en farlig kombinasjon av alle. Det er mange gode enkeltspillere, svarer Kyvåg uten å ville si et konkret navn.

LSK Kvinner starter sesongen hjemme mot Kolbotn søndag 20. mars klokken 15.