Connect with us

Intervjuer

LSK-talentet avslører Hegerberg-samarbeid: – Veldig viktig

Jevnlig kontakt med Hegerberg-familien har hjulpet Laura Gashi å få fart på karrieren igjen.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

– Samarbeidet har vært veldig viktig. Han har gitt meg mange gode råd, og det var han som anbefalte meg å dra til Lyn for å få spilletid. Etter at jeg gjorde det, har jeg blitt tryggere på meg selv på banen og tatt nivået. Jeg føler meg trygg på at jeg er god nok og at jeg kan matche de beste. Det har vært veldig viktig for min karriere, og vil fortsette å være det, sier Gashi til Norske Fotballkvinner.

– Rådene er direkte og konkrete – og han er er veldig opptatt av å få meg til å tenke selv, tilføyer Gashi.

Hun snakker om Stein Erik Hegerberg, far til Ada og Andrine Hegerberg, som nå er hennes rådgiver og som hun har jevnlig kontakt med. Det er også han som mottar alle hennes tilbud.

Gode råd

Samarbeidet med Hegerberg-familien startet etter en fotballskole med Hegerberg-søstrene for to år siden. Gashi ble lagt merke til – og tok selv kontakt med familien igjen da hun hadde et tilbud fra utlandet.

– De har masse erfaring derfra og jeg spurte Stein Erik om råd. Etter det har han vært min rådgiver, vært på kamper og gitt gode tilbakemeldinger på hva jeg er nødt til å gjøre bedre. Han vil mitt beste og har masse god erfaring med Ada og Andrine. Så jeg føler meg ganske trygg på det han sier, forteller hun.

– Hvordan var det å bli lagt merke til av de?

– Veldig gøy. Jeg sa det til dem etter treningsleiren at jeg fikk en treningsboost fordi jeg ble så inspirert av dem på fotballskolen. Jeg hadde egentreninger på morgenen før treningene, og hadde flere økter, ikke nødvendigvis så lange, men korte og intensive. Det var veldig gøy å høre at de hadde lagt merke til meg så store som de er, svarer 19-åringen.

Les også: Hegerberg i gledesrus etter comebacket – vil til EM

Laura Gashi stortrives i sin nye klubb. Foto: Alexander Larsen

Fikk råd om å forlate Trondheim: – Ble holdt i skyggen

Hun har ennå ikke hatt muligheten til å ha egentrening sammen med duoen.

– Men vi har snakket om det og håper å få det til, forteller Gashi.

– De er forbilder begge to og har oppnådd det alle i ung alder har lyst å oppnå. De har forskjellige egenskaper, Ada har råskapen foran mål, mens Andrine er den som styrer spillet på midtbanen. Jeg ser opp til begge, men har en del å jobbe med i forhold til Ada å være effektiv foran mål.

19-åringen fra Trondheim valgte før denne sesongen å forlate Lyn etter halvannet år i klubben. Høsten 2020 flyttet hun fra familien og venner, som nevnt for å få spilletid etter råd fra Hegerberg.

“Uansett hva jeg gjorde, var det ikke godt nok”

Laura gashi

Det ble bare 16 minutter for Rosenborg i 2020-sesongen før overgangen til Lyn. Gashi så på Lyn som en mulighet for å få karrieren på rett vei.

– Jeg fikk ikke mye tillit og ble holdt litt i skyggen. Det var tungt, jeg følte jeg presterte på trening, men fikk aldri sjansen. Uansett hva jeg gjorde, var det ikke godt nok. Jeg var backup uansett. Konkurransen ble tatt litt bort, mener Gashi.

Hun forteller at det var tungt å flytte fra familien.

– Vi har vært litt som en ulveflokk. Hvis én er borte, merkes det et ganske stort tomrom. Jeg kom til en tom leilighet med verken familie, middag eller andre ting.

Takket nei til utlandet

I januar flyttet imidlertid familien fra Trondheim til Oslo, hvor Gashi nå er klar for å ta fatt på en ny utfordring i sin nye klubb, LSK Kvinner. Hun har signert med klubben ut 2023-sesongen.

En retur til Rosenborg ser hun ikke for seg med det første.

– Man vet aldri hva som skjer i fremtiden, men det er ikke der jeg ser for meg å ende opp. Jeg vil til de beste klubbene i utlandet. Det er i Lyon jeg vil ende opp.

Gashi forteller at hun valgte å takke nei til andre klubber for å bli LSK Kvinner-spiller i vinter, også fra utlandet, uten at hun ønsker fortelle fra hvor. Men etter mye pendling til Kringsjå det siste halvannet året, ser hun frem til å bo like i nærheten av LSK-hallen.

– Det er en klubb jeg har hatt lyst å dra til tidligere. Jeg fikk et godt tilbud fra dem, i tillegg til at de ønsker å kjempe om serie- og cupgull. Da passet det perfekt, forklarer hun.

En bedre fotballspiller etter overgangen

En mer profesjonell hverdag gjør at hun allerede ser på seg selv som en bedre fotballspiller i sin nye klubb, og Gashi trekker særlig fram de erfarne spillerne i klubben som har kjempet i toppen i flere år.

Mens Lyn har som mål å beholde plassen i Toppserien denne sesongen, er LSK Kvinner blant de fire lagene som kjemper om en plass blant topp fire i sluttspillet og senere en potensiell Champions League-plass.

– Jeg har fått en opptur etter overgangen. Jeg kan dra på trening bare for å spille fotball og gjøre det jeg elsker. De er veldig flinke til å følge opp om det er noe du må bli bedre på og gi beskjed. Jeg er bedre på ting jeg hadde som mål tidligere i år, og har kommet lenger enn de hadde sett for seg. Det har de bekreftet, sier Gashi, som var med på den elleville snuoperasjonen fra 0-2 til 3-2 mot Kolbotn i første serierunde.

Til helgen er det Avaldsnes på bortebane som venter. Onsdag ble erfarte også TV 2 at Ada Hegerberg gjør comeback på landslaget – slik Norske Fotballkvinner meldte i januar.