Connect with us

Nyheter

Ny spillerflukt preget Avaldsnes etter skuffelsen i 2021

Sammen med Vålerenga var Avaldsnes den aller største skuffelsen i 2021-sesongen. Nå håper de å slå tilbake med John Arne Riise på trenerbenken.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

– Hvilken plass vi kommer på i år er vanskelig si, men målet er å gjøre det bedre enn i fjor. Avaldsnes skal i år være et nytt og ungt lag med masse energi. Vi kommer til å kjempe i hver kamp og ønsker å overraske positivt, sier Avaldsnes-spiller Selma Løvås til Norske Fotballkvinner.

Etter 3. plassen i 2020 ble det nedrykkskamp og til slutt 8. plass i Toppserien forrige sesong. Laget underpresterte kraftig og slet med en rekke skadeproblemer. I tillegg var daværende hovedtrener Thomas Dahle sykemeldt med Kolbjørn Fosen som vikarierende trener i store deler av sesongen.

Dahle er nå erstattet av selveste John Arne Riise, og i oppkjøringen har Avaldsnes hatt et svært tøft treningsregime med opptil tre økter om dagen på det meste.

– Det har vært en hard og tøff oppkjøring med mye trening. Etter hvert som spillere ble skadefri, og de signerte spillerne kom til Norge, har det bare blitt bedre og bedre. Den hardeste uken var i Marbella, forteller Løvås.

Foto: Alexander Larsen

Overganger

Siden forrige sesong har det også vært store utskiftninger i Avaldsnes-troppen, og en rekke nøkkelspillere har forsvunnet, i tillegg til Olaug Tvedten, som forsvant midtveis i sesongen i fjor.

Inn: Sydney Blomquist (ASJ Aoyaux), Evelyn Badu (Hassaacas Ladies), Perpetual Agyekum (Hassaacas Ladies), Jovana Petrovic (ZFK Crvena zvezda Beograd/Røde Stjerne), Susan Ama Duah (Valued Girls FC), Sandra Østenstad (fra eget akademi), Emma Endresen (fra eget akademi), Marion Mannes Haugland (fra eget akademi) og Emma Rolston (Arna-Bjørnar).

Ut: Anna Langås Jøsendal (Rosenborg), Nathalie Jøsang Utvik (legger opp), Robyn Decker (legger opp), Jenny Røsholm Olsen (Lyn), Andrea Norheim (Køge), Irene Dirdal (LSK Kvinner), Victoria Esson (SC Sand) og Rebecka Holum (LSK Kvinner).

– Vi har mistet mange viktige og rutinerte spillere. Det er selvfølgelig kjipt, men det er alltid gøy å få nye lagvenninner. Vi har fått inn tre fra Ghana som har overrasket positivt, spesielt Badu, sier Løvås.

Irene Dirdal var Løvås’ beste lagvenninne, men hun er nå LSK Kvinner-spiller. Foto: Alexander Larsen

Les også: – Det er plass til en joker blant topp fire 

Spillertropp

Keepere: Jovana Petrovic og Synne Danielsen.

Forsvarsspillere: Selma Løvås, Kaja Olsen, Susan Ama Duah, Hanna Dahl, Perpetual Agyekum, Kristine Nybru og Emma Endresen.

Midtbanespillere: Sara Pavlovic, Marion Mannes Haugland, Ida Natvik, Malin Røyset Johannesen og Cille Nilsen.

Angrepsspillere: Sandra Østenstad, Emma Rolston, Evelyn Badu, Karina Sævik, Kristina Svandal og Sydney Blomquist

Kaptein: Hanna Dahl
Trener: John Arne Riise
Toppscorer 2021: Anna Jøsendal (5)

Les også: Revansjelystne Rosenborg

– Hvem skal man se opp for hos Avaldsnes denne sesongen?

– Cille Nilsen! Hun har tatt store steg og vil bli viktig for laget denne sesongen. Jeg tror også Badu kommer til å bidra med målpoeng, svarer Løvås.

Les også: Laget er byens lillesøster, men gjorde noe ingen andre klarte

Treningskampene

26.01: Avaldsnes – Avaldsnes G19 1-1
05.02: Avaldsnes – Arna-Bjørnar
12.02: Klepp – Avaldsnes 1-3
26.02: Avaldsnes – Åsane 3-2
06.03: Vålerenga – Avaldsnes 5-0
13.03: Avaldsnes – Klepp 1-0

– Vi sitter med en god følelse etter oppkjøringen og har fokusert på å trene hardt og mye. Under treningsleiren i Marbella var fokuset mengdetrening, og vi fikk gode svar mot Vålerenga på hva vi må bli bedre på, sier Avaldsnes sin høyreback.

Avaldsnes starter sesongen borte mot Rosenborg 20. mars klokken 15.