Connect with us

Nyheter

Ønsker å tette luken til topp 4

Forrige sesong startet på verst tenkelig vis for Kolbotn, men de kom seg utover sesongen og endte til slutt på 6. plass.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Kolbotn fikk langt fra en optimal oppkjøring til 2021-sesongen. Takket være koronapandemien fikk laget treningsnekt og mistet store deler av forberedelsene som lag. Det ble dermed mye individuell trening for spillerne fremfor trening sammen, og mangelen på samhandling i oppkjøringen viste seg i sesongstarten.

2021-sesongen begynte på verst tenkelig måte med fem strake tap for laget fra Sofiemyr. De klarte derimot å heve seg utover sesongen og sanke sammen en god del poeng. Alexander Olsens lag endte til slutt opp med 20 poeng etter 18 spilte seriekamper, noe som holdt til 6. plass. I cupen ble det kvartfinale-exit etter 1-3-tap for Vålerenga.

Kaptein Lena Soleng Hansen er også enig i at sesongoppkjøringen i fjor var langt fra ideell, men er klar på at de ikke ønsker å bruke det som unnskylding for sesongstarten.

– Vi var langt i fra fornøyde med den 6. plassen vi havnet på i fjor. Sesongoppkjøringen var langt fra optimal, men det er ikke noe vi skylder på. Jeg syns at vi hentet oss bra inn etter sesongstarten der vi tapte en del av kampene, og kom oss bra utover sesongen, er vurderingen av fjorårssesongen fra Soleng Hansen.

Denne sesongoppkjøringen har på langt nær vært lik som forrige sesong, og Kolbotn har fått mye mer kontuinitet i forberedelsene og arbeidet inn mot årets sesong. Det er Soleng Hansen fornøyd med.

– Den har vært veldig bra. Nå har vi fått trene sammen hele tiden og spilt en del treningskamper. Noen kamper har blitt avlyst, hvert fall den siste vi skulle ha før sesongstart på grunn av skader og korona, men ellers har vi hatt kontinuitet i det, sier hun til Norske Fotballkvinner.

Les også: Klare for å slå tilbake etter skuffelsen: – Brann skal ikke stå alene på toppen

Les også: Dette svarer Blakstad om prislappen, spilletiden og Manchester City-overgangen

Lena Soleng Hansen håper at Kolbotn kan nærme seg topp 4

Overganger

Kolbotn har klart å beholde de fleste spillerne fra forrige sesong, men noen utskiftninger har det også vært. Marit Clausen har forlatt klubben uten å ha fått det til og stemme skikkelig, mens lagets toppscorer fra 2020 og 2021, Johanne Fridlund, har reist på utenlandseventyr til Italia og Lazio.

Inn portene på Sofiemyr har blant annet en revansjesugen Sarah Dyrehauge kommet etter lite spilletid i Rosenborg. I tillegg har J19-landslagskeeper Selma Panengstuen signert for klubben, og skal kjempe om førstekeeperrollen med Siri Ervik. Ett skår i gleden er korsbåndsskaden til Emma Braut Brunes, som ble hentet fra Klepp.

Soleng Hansen er fornøyd med spillerne som har blitt hentet til klubben.

-De har vist seg frem og passet bra inn i gruppa. Veldig seriøse og dedikerte spillere som passer inn, og som er med på å heve nivået og setter krav, uttaler hun.

Overganger inn: Sarah Dyrehauge Hansen (Rosenborg), Selma Panengstuen (Stabæk), Emma Braut Brunes (Klepp), Siw Døvle (Rosenborg), Marie Hella Andresen (Klepp), Emilie Libakken Østerås (Vålerenga), Emilie Østerås (Vålerenga).

Overganger ut: Savannah Marie Francis (ukjent), Selma Pettersen (Stabæk), Hildegunn Sævik (Røa), Kristin Holmen (utlån til Lyn frem til sommeren), Johanne Fridlund (SS Lazio), Marit Clausen (legger opp).

Les også: Ny spillerflukt preget Avaldsnes etter skuffelsen i 2021

Spilletropp

Keepere: Siri Ervik og Selma Panengstuen.
Forsvarsspillere: Emma Braut Brunes, Lena Soleng Hansen, Susanne Oliver Haaland, Fanny Lång, Sara Lindbak Hørte, Ingrid Rokke Elvebakken og Thea Wilhelmsen.
Midtbanespillere: Siw Døvle, Marie Hella Andersen, Tonje Pedersen, Sarah Dyrehauge Hansen, Nathalie Rønquist Jørgensen, Emilie Libakken Østerås og Guro Møller.
Angrepsspillere: Jenny Norem, Thea Helene Gammelgaard, Eline Hegg, Ingrid Kvernvolden og Julie Elise Hoff Klæboe.

Lagkaptein: Lena Soleng Hansen
Hovedtrener: Alexander Olsen
Toppscorer i Toppserien forrige sesong: Sara Lindbak Hørte, Ingrid Kvernvolden og Johanne Fridlund (4)

Troppen er som nevnt mye av de samme som i 2021, men er preget av noen skadeproblemer før 2022-sesongen sparkes i gang.

– Nå er vi preget av noen langtidsskader. Emma Braut Brunes fikk en korsbåndsskade i februar også fikk vi enda en korsbånddskade på Marbella. Da er man allerede to mindre for hele sesongen, og det er klart at når man er 20 stk i troppen så tåler man ikke mange slike. Men ellers har vi stammen i laget både fra i fjor, men óg med litt nytt, meddeler Soleng Hansen.

Treningskampene

29.01: Kolbotn – Øvrevoll Hosle 1-0
05.02: Kolbotn – Vålerenga 0-0
12.02: Kolbotn – Amazon Grimstad (avlyst)
19.02: Røa – Kolbotn 1-1
25.02: Kolbotn – TIL 2020 3-1
06.03: Kolbotn – Arna-Bjørnar 1-0
12.03: Stabæk – Kolbotn (avlyst)

Håper det skal bli jevnere

Soleng Hansen håper å se et Kolbotn-lag som tar nye steg i 2022 med en god defensiv struktur kombinert med spennende offensive typer. Som med alle andre ønsker laget å vinne hver kamp, og forsvarsspilleren håper at det blir enda jevnere mellom topp 4 og resten, der avstanden i fjor var 14 poeng mellom Vålerenga på 4. og Arna-Bjørnar på 5. plass. Målsetningen for sesongen er dermed klar:

– Vi ønsker å tette luken opp til topp 4 og håper at det skal bli tettere og jevnere. Vi vil veldig gjerne opp og kjempe der. Det blir spennende med nye seriestruktur, men vi må bare ta en kamp om gangen, og se hvor langt det rekker, er beskjeden fra kapteinen.

Hvem på Kolbotn må man se opp for i år?

– Vi har mange spennende spillere. Vi har blant annet fått inn Sarah Dyrehauge fra Rosenborg. Hun er en veldig god spiller så jeg tror vi får se de kvalitetene hun har som ikke har blitt vist før, sier Soleng Hansen.