Connect with us

Nyheter

Sikter høyt i comebacksesongen

Det endte med et overbevisende opprykk fra 1. divisjon på første forsøk for Røa. Nå skal laget på nytt overbevise om at det er i Toppserien de hører hjemme.

Published

on

Røa Dynamite
Foto: Alexander Larsen

Etter at mange spillere forsvant før 2020-sesongen i Toppserien måtte Dynamite Girls se seg nødt til å spille 1. divisjonsfotball i 2021. Mange ettmålstap og jevne kamper som vippet i Røas disfavør ble en grunn til at nedrykket var et faktum. Oppholdet i divisjonen under skulle likevel ikke bli langvarig. Etter 13 seiere, 5 uavgjort og ingen tap, med imponerende 54 mål skåret og kun 6 innslupne skilte det 8 poeng ned til serietoer Åsane. Vi har tatt en prat med kaptein Sarah Suphellen om nedturen, gjenoppbyggingen og framtiden.

– Topp 5

Laget fra Oslo vest har de siste årene sett at flere lag med sterkere økonomi og bedre fasiliteter har skapt et skille mellom topp og bunn i Toppserien. Med et ungt og nyopprykket lag, og mange debutanter på toppnivå er det likevel et offensivt innstilt Røa som går på banen 20. mars. Da er det regjerende seriemester Brann som gjester Røabanen.

I fjor fikk Røa en lang oppkjøring med utsettelse av seriestart. Oppkjøringen før sesongen i 1. divisjon var likevel preget av at flere spillerne bodde på forskjellige plasser og reglene for Oslo og nabokommunene var ulike. I år har de derimot fått en god oppkjøring sammen, men noe hindret av smitte i laget.

– Oppkjøringen har vært bra. Vi har jo hatt litt tilfeller av Covid som fører til at folk er borte, men det har sikkert alle lag. Vi er jo mye av det samme laget som vi var i fjor, har hatt mye bra treningsøkter og videreført det vi jobbet med i fjor. Forskjellen er at vi ikke starter på scratch, da vi mistet en del spillere da vi rykket ned, sier Røa-spiller Sarah Suphellen til Norske Fotballkvinner

– Hva har dere lært av de siste to årene?

– Det jeg tok med meg mest fra 2020 var alle 0-1-tapene. Jevne kamper som detter den andre veien. Det førte jo til at vi rykka ned. Vi skal vise mer og spille på våre premisser. Det holder ikke å ikke slippe inn. I fjor har vi jobbet med å få marginene på vår side. Selv om vi er underdogs skal det ikke se sånn ut. Vi skal vise at vi velger å vinne denne kampen. Være aggressive og kjøre på. Vi skal ikke legge oss nedpå, sier hun

– Hvor ender Røa på tabellen i år?

– Vi har blitt enig om er at vi sikter oss inn på 5.plassen. Vi har ikke en ambisjon om å bare holde oss. Selv om det hadde vært et naturlig mål når man kommer fra 1. divisjon, så har vi lyst til å sikte høyere, sier Suphellen.

Sarah Suphellen er årets kaptein for nyopprykkede Røa, og laget fra Oslo vest sikter høyt i 2022. Foto: Alexander Larsen

– Mange debutanter

Når trener Geir Nordby går inn i sin 26. sesong i Røa er det med et ungt og uerfarent lag. For at Røa skal bite fra seg i årets sesong må de mer erfarne i klubben sette standarden.

– Vi vet at det er et tøffere klima som møter oss i Toppserien enn i 1. divisjon. Vi må opp i intensitet i treningshverdagen. Det syns jeg vi har fått til, selv om vi er et ganske ungt lang. Vi har veldig mange debutanter i Toppserien som ikke har kjent på det nivået før. Men så har vi en trener som har vært med lenge og vet hva som kreves, også er vi noen få som har vært med før som prøver å sette standarden, forteller kapteinen.

Spillere inn: Rakel Jagtøien Renolen (Stabæk), Christina Elise Osnes-Ringen (Lyn), Cassandra Bogere (Skeid), Hildegunn Sævik (Kolbotn), Synne Vatshelle Raa (TIL 2020), Julie Austdal (Klepp).

Spillere ut: Dina Marie Nilsen (legger opp), Josefine Ervik (pause), Emma Jørgensen Østvold (pause), Mathilde Harviken (Rosenborg), Emma Jørgensen Østvold (legger opp).

– Vi mistet jo en veldig viktig spiller for oss i fjor i Mathilde Harviken. Jeg føler likevel vi har fått inn en del spillere som kan overraske. Kanskje ikke alle har hørt om dem, men det jeg har sett på trening er at de kan komme inn i laget og bidra. Vi har fått inn Julie Austdal fra Klepp som er veldig spennende. Den første sesongen jeg kom inn (2020) hadde vi jo litt problemer med keeperplassen. Vi hadde bare en keeper, så det er greit å ha fått inn litt konkurranse der også. Vi har mange spennende spillere som jeg tror kan ta steget i Røa, forteller Suphellen om status på overgangene.

Treningskampene

29.01: VIF 0-0 Røa
05.02: Stabæk 3-2 Røa
12.02: Lyn 2-3 Røa
19.02: Røa 1-1 Kolbotn
12.03: Røa 2-1 ØHIL

I Røa sitter man igjen med en god følelse av treningskampene. Det har vært veldig mye bra spill, men det må jobbes med stabiliteten. Det forteller Suphelllen at blir gjort. Blant annet forteller hun om en førsteomgang mot VIF hvor de ikke ser ut som de vil se ut. En veldig god andreomgang gjorde likevel at Røa spilte uavgjort mot laget som endte på fjerdeplass i fjorårssesongen i Toppserien. En del av dette mener hun henger sammen med alderen på troppen. Et ungt lag kan variere mye i prestasjon og mye bytter har påvirket prestasjonene i treningskampene. Før sesongstart har det vært dette som har vært fokus på treningene.

– Det har vært veldig mye positivt fra dem som har kommet inn. Vi har gjort veldig mye bra. Nå er det som mangler at det sitter i 90 minutter, sier Røa-kapteinen.

Spillertropp

Keepere: Linn Mari Nilsen og Hildegunn Sævik
Forsvarsspillere: Frida Lyshoel, Mia Svendsen, Sarah Suphellen, Synne Masdal, Julie Brusgaard, Synne Raa, Rakel Renolen og Christina Osnes-Ringen
Midtbanespillere: Oline Brekke Fuglem, Mia Huse, Julie Austdal, Ragne Svastuen og Cassandra Bogere
Angrepsspillere: Nadia Ryan Pinto, Vårin Ness, Malene Wik Alfredsen, Vilde Fjelldal, Tuva Espås og Birgitte Bjørklykhaug

Lagkaptein: Sarah Suphellen
Hovedtrener: Geir Nordby
Toppscorer i 1. divisjon forrige sesong: Tuva Espås (13)

– Hvem skal man se opp for i Røa i år?

– Tuva Espås gjorde det veldig bra i fjor. Det er en spiller med veldig mye potensialet som jeg tror kommer til å vise mer denne sesongen. Hun er en fysisk og robust. Veldig rask, sterk, høy og veldig vond å møte. En veldig god avslutter også. Vi har og en sterk bakre firer. Synne Masdal har jo vært der ganske lenge, men har på en måte ikke fått ut alt. Hun har jobbet veldig bra med egen utvikling over lang tid og det virker som om det begynner betale seg. Jeg tror hun kommer til å bli en veldig stødig stopper for oss, avslutter Suphellen.

Røa starter sesongen hjemme mot Brann søndag 20. mars klokken 15:00.