Connect with us

Intervjuer

Lyn-kometen har tatt Toppserien med storm: – Jeg har høye ambisjoner

Kamilla Melgård har denne sesongen fått sitt virkelige gjennombrudd i Toppserien. Og 16-åringen har stor tro på seg selv fremover også.

Published

on

– Jeg har høye ambisjoner om å nå langt, men jeg må fortsette å trene mye og med kvalitet. Også handler det mye om egen vilje. Målet er å spille for Barcelona, sier stortalentet til Norske Fotballkvinner.

Så langt denne sesongen har Melgård spilt elleve kamper og scoret tre mål i Toppserien. Utenom målpoengene har hun skapt mye trøbbel for de fleste motstandere med fart og en-mot-en ferdigheter fra sin vingbackposisjon. Den posisjonen fikk hun ved en tilfeldighet.

– Egentlig skulle jeg spille spiss, men måtte steppe inn som vingback en kamp. Siden har jeg spilt der og det har vært veldig gøy, forteller hun.

Og legger til at hun trives godt i den rollen:

– I den formasjonen vi spiller passer vingback meg bra. Jeg ser meg selv som en offensiv spiller i rollen og jeg får brukt styrkene mine på en god måte der, sier 16-åringen.

Mye oppmerksomhet og mer selvtillit

Melgårds gode prestasjoner i år har gjort at hun også har blitt kåret til banens beste spiller ved flere anledninger, og fått mye oppmerksomhet i fotball-Norge. Likevel bryr ikke Lyn-kometen seg mye om medietrykket hun har opplevd.

– Jeg tenker ikke så mye over oppmerksomheten. Jeg synes det bare er gøy å prestere og hjelpe laget på en positiv måte, så det påvirker meg ikke, uttaler hun.

Samtidig tror hun at lagets utvikling og gode flyt har bidratt til egne prestasjoner ved å gjøre det lettere å prestere individuelt. Dermed har Melgård også fått mer tro på seg selv.

– Jeg har fått mer selvtillit som gjør at jeg tør å utfordre mer og ta mer plass på laget. Vi har fått inn relasjoner og mye positiv driv i laget. Det gjør at man blir tryggere og tør å prøve på mer. I tillegg fokuserer vi mest på prestasjon og utvikling, som også har hjulpet, forklarer hun.

Kamilla Melgård har tatt Toppserien med storm og herjet med motstanderne denne sesongen. Foto: Alexander Larsen.

– Hvordan skal du fortsette å ta steg fremover og nå målene dine?

– Jeg jobber med individuelle utviklingsmål, og prøver å utvikle meg og jobbe med meg selv hver trening. Utviklingsmålene har jeg delt opp i to: å forbedre styrker og heve svakheter. Jeg jobber med å forbedre en-mot-en ferdigheter og forflytningsevne, samt innlegg- og skuddkvalitet slik at jeg kan bidra med flere målpoeng. Ellers er det viktig med god planlegging, sette seg mål for trening, gjennomføre og reflektere underveis, svarer Lyn-spilleren.

Fikk sjansen i fjor

Allerede forrige sesong fikk Melgård prøve seg i Toppserien og kjenne på nivået i form av en del innhopp. Forskjellen fra nivået hun var vant med å spille på var merkbar, men hun er takknemlig for at hun fikk sjansen så tidlig.

– Det var veldig gøy! Det fine med Lyn er at de gir unge spillere tillit, og å få se hvor lista lå i Toppserien ga meg mye motivasjon. Jeg synes det gikk greit og jeg fikk se hva jeg måtte jobbe med for å heve meg. Jeg føler at jeg utviklet meg gjennom fjorårssesongen og i vinter slik at det har gått enda bedre i år, sier hun.

Kamilla Melgård er heller ikke den eneste unge spilleren som har gått gradene i Lyn opp gjennom årene. I dagens stall kan midtbanegeneral Julie Jorde nevnes, men den mest kjente spilleren som har vært innom Kringsjå-klubben er Caroline Graham Hansen, som har Lyn som ungdomsklubb. For en fremadstormende spiller som Melgård, er det klart at Barcelona-stjernen inspirerer.

– Jeg har jo sagt at drømmen er å spille for Barcelona og da er Graham Hansen et forbilde. Hun spiller i en relativt lik posisjon som meg og er ikke en veldig ulik spillertype heller. Det er gøy å se hvor langt hun har kommet, og at man potensielt følge en lik vei som henne, smiler Lyn-talentet.

– Hvorfor tror du at så mange unge spillere kommer opp fra Lyn?

– Det har kanskje noe med historien til klubben å gjøre. Lyn fokuserer på å være en utviklingsklubb og de forhaster seg ikke. I tillegg er alle trenerne, uansett aldersklasse, veldig flinke til å følge opp hver enkelt spiller. For min egen del, har jeg blant annet fått mye egentreninger, spesielt under korona da jeg egentlig skulle hospitere, men det ikke var lov. Da trente jeg med A-laget to ganger i uken, også ga trenerne meg egentrening slik at jeg skulle få nok fotballtrening, forteller Melgård.

Foto: Alexander Larsen

Forhaster seg ikke

Som en følge av gjennombruddet i Toppserien, høyt prestasjonsnivå og J17-EM, er det ikke unaturlig at større klubber får øynene opp for og begynner å kartlegge unge spillere som Kamilla Melgård. Å bli utenlandsproff i Barcelona er som nevnt drømmen, men foreløpig har ikke Lyn-kometen hastverk med å dra fra Kringsjå og Lyn.

– Jeg trives veldig godt i Lyn og har planer om å bli værende hvert fall ut videregående. Det har heller ikke vært noen konkret interesse fra andre klubber enda, forsikrer hun om.