Connect with us

Intervjuer

Kåret til årets gjennombrudd: – En anerkjennelse for hele laget

16-åring er kåret til årets gjennombrudd i Toppserien i 2022.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

– Det har vært en veldig god sesong og veldig utviklende å få spille i vingbackrollen mot de beste spillerne i landet. Jeg trives veldig godt i posisjon. Det var litt kjipt at vi ikke klarte å bli topp fire. Men vi har klart oss bra i sluttspillet og har utviklet oss godt.

Det sier Lyn-spiller Kamilla Melgård til Norske Fotballkvinner.

Melgård har denne sesongen tatt Toppserien med storm og imponert stort for et Lyn-lag som har overrasket mange. Lyns lynkjappe stortalent har vært en stor trussel i en rekke kamper og bidratt sterkt til lagets prestasjoner.

Bare 16 år gammel har hun virkelig satt sitt preg på det høyeste nivået i Norge, i sin andre sesong på seniornivå. I et intervju med Norske Fotballkvinner tidligere i sesongen snakket hun mer om tilfeldigheten som gjorde at hun havnet i posisjonen og drømmen om å spille for Barcelona.

Lyn-spiller Kamilla Melgård er kåret til årets gjennombrudd av Norske Fotballkvinner i 2022.

Melgård mottok prisen onsdag, etter semifinaletapet (0-5) mot Klepp i J19-NM.

– Det var veldig hyggelig på en ellers tung dag! sier hun om prisen.

– Denne prisen ser jeg først og fremst på som en anerkjennelse for laget. Jeg er veldig heldig som får være en del av denne gjengen med spillere, trenere og alle som står opp tidlig for at vi skal få de beste resultatene. Nå håper vi å fullføre sesongen på en god måte og utvikle oss videre, fortsetter hun.

Les også: Emilie Bragstad forteller om livet i Bayern München.

Kamilla Melgård har virkelig presentert seg i Toppserien denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

I 2021 mottok Brann-spiller Marthine Østenstad prisen, mens Rosenborg-spiller Emilie Joramo ble kåret til årets unge spiller i 2020.

PS: Kun grunnserien er med i bedømmingen av prisen.