Connect with us

Nyheter

Dette er årets lag i Toppserien

Årets lag i Toppserien er valgt ut. Laget er satt opp i en 4-2-3-1-formasjon. Dette er de 11 utvalgte.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Grunnserien, sluttspillet og kvalifiseringen er unnagjort. Toppserie-sesongen er nå over for denne gang.

2022-sesongen var sesongen der Brann tok sitt aller første seriegull på kvinnesiden. Det var også sesongen der LSK Kvinner skuffet stort og hvor Kolbotn kollapset og til slutt rykket ned.

For Stabæk og Lyn ble sesongen langt mer minneverdig med gode resultater og prestasjoner.

Her kan du se hvilke spillere Norske Fotballkvinner har plukket ut til årets lag i Toppserien 2022.

NB: Kun grunnserien er med i bedømmingen. 

Foto: Alexander Larsen

Keeper: Sunniva Skoglund (Stabæk):

Stabæks sisteskanse har levert en enorm sesong og til tider båret laget på sine skuldre. Skoglund har levert utallige klasseredninger som har vært helt avgjørende for at Stabæk kom seg inn i topp 4-sluttspillet og til cupfinalen. Hun har prestert på et veldig høyt nivå sesongen gjennom og ble belønnet med en plass i Norges EM-tropp, og senere også A-landslagsdebuten.

Foto: Alexander Larsen

Høyreback: Janni Thomsen (Vålerenga): 

Den danske høyrebacken har produsert målpoeng på målpoeng sesongen gjennom, og har vært helt sentral for Vålerenga i 2022. En av hovedgrunnene til at Nils Lexerøds lag har gjennomført en god sesong hvor havnet på 2.-plass og sikret Champions League-spill neste sesong. Lagets største og viktigste offensive våpen i store deler av sesongen.

Foto: Alexander Larsen

Midtstopper: Tuva Hansen (Brann): 

Brann-kapteinen har nok en gang vært bunnsolid i et meget sterkt kollektivt. Styrt forsvaret med ro, kvalitet, klasse og den største selvfølgelighet. Brann er et sterkt kollektiv, men Hansen har stått frem når det har gjaldt som mest i begge ender.

Foto: Alexander Larsen

Midtstopper: Guro Bergsvand (Brann):

Landslagsstopperen har levert varene i Branns bunnsolide forsvar. Duellsterk, god med ballen og viktig når Brann måtte forsvare egen boks. Trygg å ha bak i forsvaret, og utgjorde en ordentlig forsvarsmur sammen med Tuva Hansen og Marthine Østenstad/Ingrid Stenevik.

Foto: Alexander Larsen

Venstreback: Marit Bratberg Lund (Brann)

Venstrebacken med den dødelige venstrefoten har nok en gang levert en fantastisk sesong for Brann. 15 målpoeng sier sitt om kvaliteten Bratberg Lund har offensivt. Løpt opp og ned langs venstresiden til Brann og vært en viktig bidragsyter til at bergenserne tok “The Double” i 2022.

Foto: Alexander Larsen

Midtbane: Emilie Joramo (Rosenborg):

Rosenborgs midtbanemaestro har i flere år vært blant ligaens beste spillere, men denne sesongen har Joramo tatt ytterligere steg. 20-åringen styrer, dirigerer og dikterer Rosenborgs spill ved å bruke et glimrende overblikk og en silkemyk pasningsfot til å strø om seg pasninger. Kronet en strålende sesong med en velfortjent landslagsdebut.

Foto: Alexander Larsen

Midtbane: Justine Kielland (Stabæk):

Dirigenten og hjertet i Stabæk-laget. Justine Kielland er en fantastisk midtbanespiller som denne sesongen virkelig har vist nivået hun har inne. En spiller som har en utrolig ro med ballen og en følsom pasningsfot. Kielland har briljert på midtbanen til Stabæk denne sesongen.

Foto: Alexander Larsen

Høyrekant: Kamilla Melgård (Lyn):

For en sesong 16-åringen har levert! Melgård har kommet ut av intet denne sesongen og tatt Toppserien med storm. Lynvingen til Lyn har terrorisert motstandernes forsvarsspillere med enorm fart og dribleferdigheter. Fått sitt definitive gjennombrudd i 2022.

Foto: Alexander Larsen

Offensiv midtbane: Elisabeth Terland (Brann):

Spilte 14 kamper før hun ble solgt til Brighton, men Terland leverte likevel 12 målpoeng (10 mål og 2 assists) i Toppserien denne sesongen. Avgjørende i jevne kamper som til slutt bikket i Branns favør. Landslagsspilleren viste et veldig høyt toppnivå, som hun holdt over de 14 kampene hun spilte.

Foto: Alexander Larsen

Venstrekant: Anna Jøsendal (Rosenborg): 

Lenge en lovende spiller, men har vært plaget med skader i en lang periode. Denne sesongen har Jøsendal derimot holdt seg skadefri, og fått vist hva som bor i henne. Vært en av Rosenborgs mest markante spillere og vært en trussel langs venstresiden hver eneste kamp. Tatt ut i EM-troppen og fikk debuten for A-landslaget mot New Zealand.

Foto: Alexander Larsen

Spiss: Elise Thorsnes (Vålerenga): 

Årets suverene toppscorer. Veteranen kan fortsatt score mål. En måljeger av rang som alltid er på rett plass til rett tid takket være smarte bevegelser i boksen, dødelige avslutninger og en vanvittig nese for mål. Ble også historisk ved å bli den første spilleren til å nå 200 mål i Toppserien.