Connect with us

Intervjuer

Midtbanejuvel kåret til årets spiller: – Fint å bli lagt merke til

Rosenborgs midtbanemaestro Emilie Joramo er kåret til årets spiller i Toppserien 2022.

Published

on

Emilie Joramo med det synlige beviset på at hun er årets spiller i Toppserien 2022. Foto: Rosenborg Kvinner

– Jeg synes jeg har totalt sett hatt en fin sesong hvor jeg har utviklet meg og tatt nye steg, og i tillegg fått debuten for landslaget. For lagets del var vi tydelig på hva vi ønsket før sesongen, men det har bare ikke gått, verken i serien, cupen eller Champions League. Vi skulle være med å kjempe om de gjeveste medaljene, men vi får ta det igjen til neste år.

Slik oppsummerer Emilie Joramo 2022-sesongen til Norske Fotballkvinner.

Joramo har i flere sesonger vært blant Toppseriens aller beste spillere, men har denne sesongen tatt enda større steg og prestert på et skyhøyt nivå på jevn basis. Hun har styrt Rosenborgs midtbane med en stødig hånd ved å bruke sitt imponerende overblikk, slepne nærteknikk og presise pasningsfot.

Selv om Rosenborg ikke oppnådde målsetningene de satte før sesongen, har Joramo levert strålende gjennom sesongen, både i hjemlige turneringer og internasjonalt. En veldig sterk sesong ble også kronet med debuten for Norges A-landslag i høst.

Rosenborg-spiller Emilie Joramo er derfor kåret til Årets spiller i Toppserien 2022 av Norske Fotballkvinner. 

20-åringen mottok prisen av utviklingssjef Robin Schroot og hovedtrener Steinar Lein.

– Det er veldig stort å få denne prisen, fordi det er mange gode spillere i Toppserien hvor nivået blir bedre og bedre for hvert år. Det er fint at den jobben man legger ned blir sett og lagt merke til, sier en strålende fornøyd Emilie Joramo om å vinne prisen.

– Laget har også en stor del av æren for at jeg kan prestere slik jeg gjør, legger hun til.

PS: Kun grunnserien er lagt til grunn under bedømmingen av prisen.