Connect with us

Intervjuer

Dette sier 20-åringen om det overraskende klubbyttet

Overgangen til spanske Levante har foreløpig bydd på både oppturer og nedturer for Madelen Holme (20).

Published

on

Foto: Privat

– Det var utrolig overraskende, men jeg ble selvfølgelig utrolig glad over interessen. Jeg så ikke den komme, sier Levante-spiller Madelen Holme til Norske Fotballkvinner.

Det er nå gått fire måneder siden kantspilleren signerte en toårskontrakt med den spanske toppklubben etter at kontrakten med Arna-Bjørnar ble terminert. 20-åringen så et behov for et miljøskifte etter å ha slitt med spilletiden etter to alvorlige korsbåndsskader i Bergen.

Til manges store overraskelse endte hun opp i Levante, som i flere år har kjempet i toppen av spansk fotball.

Holme forteller at hun også hadde tilbud fra Frankrike, Danmark, Sveits og Spania, men at den spanske spillestilen var en viktig faktor for klubbvalget.

Og tidlig så det ut som hun hadde truffet midt i blinken med klubbvalget.

Ute i kulden etter god start

20-åringen fikk mye spilletid under sesongoppkjøring, og hun scoret også i sine to første kamper. Men da seriestarten kom, havnet hun plutselig på benken. Siden den gang har hun knapt vært å se på banen – og kantspilleren erkjenner at det akkurat nå ser vanskelig ut med tanke på spilletid. Og at hun må vurdere fremtiden om det ikke blir bedre.

Hun påpeker at laget, som er ledet av den meritterte treneren José Luis Sánchez Vera, ikke lenger spiller med kantspillere og at det gjør situasjonen hennes enda vanskeligere.

Holme forteller at hun fortsatt sliter med å forstå for fullt. Flere ganger i uken forsøker hun å lære seg spansk, men bare én spiller i klubben forstår engelsk og under møtene må hun klare seg selv. Hun har heller ingen tolk og dermed kan viktig informasjon gå tapt, sier hun.

Overrasket av dette

I tillegg har hun fått oppleve flere uventede sider av profflivet.

– Det er veldig fokus på kroppsvekt og fett, som har sjokkert meg ganske mye. Spillerne gruer seg til testene hver tredje uke hvor det blir sjekket. Hvis du har gått opp i vekt eller fettprosent, blir du straffet og må trene ekstra, forteller Holme.

Levante-spilleren forteller at det i løpet av oppkjøringen, som var Spanias varmeste sommer på lang tid, kunne være fire treningsøkter i løpet av en dag.

– Vi løp intervaller rundt banen til vi spydde. Så var det full trening etterpå.

– Jeg merker at det er en kamp om tilværelsen. Det betyr veldig mye for alle spillerne å være her, og det er mye følelser, sier Holme som er mest overrasket over all den fysiske treningen og fokuset i Spania.

Selv har hun fått beskjed om at hun er den best trente på laget, men formasjonsendringen gjør det likevel utfordrende å få spilletid.

Hun er likevel fast bestemt på at hun skal kjempe seg inn på laget, slik at målet om spill for det norske landslaget, øker.

– Jeg ble hentet for å bruke farten og teknikken, det er selvfølgelig kjipt å ha havnet i denne situasjonen hvor laget ikke lenger bruker vinger.

Pyntet av foreldrene til ingen nytte

Hun sier følgende om egne ambisjoner:

– Målet og drømmen er å spille på A-landslaget og fortsette utenlandsdrømmen, men jeg har også en stor drøm om å spille for Brann en gang i fremtiden. Jeg har vært blodfan siden jeg var liten, sier Levante-spilleren og fortsetter:

– Første skoledag hadde mamma pyntet meg med kjole og ordnet fine fletter, men jeg hadde lurt med meg Brann-drakten i sekken. Hun fikk sendt et bilde hjem av meg med drakten og krøllete hår, forteller hun lattermildt.

Reaksjonene fra mor og far var ifølge Holme latter og sjokk – samtidig som de visste at datteren trivdes best på fotballbanen.

Slik så hun ut på første skoledag. Foto: Privat

– Ville det ha vært aktuelt å spille for Brann om du fikk muligheten nå, eller vil du først og fremst fortsette i utlandet?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men i fotball kan mye skje, svarer 20-åringen.

Continue Reading